“Zelfkennis maakt je gelukkiger.”

Ik ben bij Nanda gekomen met mijn probleem om controle los laten over situaties waar ik geen controle over heb. De drang naar controle is geboren uit een ‘traumatische ervaring’ waarbij de controle over mijn denken volledig uit handen is gegeven (geestverruimende middelen). Hierdoor heb ik verhoogde angstgevoelens opgelopen die tot uiting komen in drukke stressvolle perioden waarbij sociale druk ervaren wordt. Na EMDR en EFT zijn de scherpste randen van de angstgevoelens afgenomen maar weg zijn ze nooit gegaan.

 

Na de sessies met Nanda ben ik veel beter gaan luisteren naar wat mijn lijf mij verteld. Vanuit deze bewustwording ben ik gaan oefenen met ademhalingsoefeningen. De ademhalingsoefeningen resetten letterlijk mijn lijf waardoor ik meer in ontspanning geraak. Hierdoor komen plotselinge angstgevoelens minder voor en als ze voor komen overmeesteren ze mijn lijf en denken niet meer maar kan ik ze accepteren en ondergaan. Door de gesprekken met Nanda en de hieruit groeiende zelfbewustwording ben ik veel meer naar mijzelf gaan luisteren en ben ik mij minder gaan focussen op wat anderen vinden of willen. De vicieuze cirkel is ten positieve omgedraaid en heeft zijn juiste draai gevonden. Het blijft net als je lichamelijke conditie een situatie die blijvend om aandacht vraagt en als een fitness work-out beoefent moet blijven worden om niet weer te verslappen.

 

Ik heb Nanda ervaren als een luisterend oor. Prettig in omgang en niet oordelend. Vanuit haar persoonlijke ervaringen weet ze snaren te raken en ‘aha-ervaringen’ op te roepen. Praktijk ondersteund door theorie.

Ik was bijna 2 jaar op zoek naar iemand die mij kon helpen. Ik voelde mij zo hopeloos. Alles werkte maar eventjes en ik was telkens terug bij af. Ik heb zoveel verschillende dingen geprobeerd. Ik had klachten zoals: Heel veel hoofdpijn, nek & schouder klachten, last van mijn darmen, pijn bij mijn nek en schouderbladen en heel veel angstige gedachtes zoals ‘oh als het hier maar niet gebeurt en steeds aan mezelf meer vragen stellen en zo was ik 24/7 bezig. Ik moest alles bevestigd hebben van de mensen om me mij heen en als ik niemand tot last wilde zijn ging ik maar googlen en het werd steeds erger. Ik voelde gewoon dat ik andere hulp nodig had. Ik ging Nanda volgen op via instagram en bekeek al haar statussen, voor mij voelde dit echt als een opluchting, eindelijk iemand die hetzelfde voelde, iemand die je begrijpt omdat zij zoveel dingen ook heeft meegemaakt. Ik heb met Nanda een afspraak gemaakt en bij haar een 6 maanden traject gevolgd.

 

In het begin vond ik het echt nog wel moeilijk. Als ik mindere dagen had voelde het altijd weer dat ik terug bij af was. Wat ben ik blij dat ik dit mooie traject gevolgd heb. En ik ben zo dankbaar dat ik gewoon weer mezelf kan zijn. Tijdens dit traject ben ik zo bewust gaan leven en ook af gevraagd wat maakt mijn gelukkig? Het werk maakte mij niet echt meer gelukkig en koste mij heel veel stress en energie. Ontslag genomen in december en positief en met veel motivatie het nieuwjaar 2023 in gaan. Nooit gedacht dat de kracht van je adem zo sterk is. Ik vond het ook fijn dat ik je altijd een appje kon sturen of even bellen, op de moeilijke momenten vond ik dit echt fijn. Lieve Nanda ik wil je bedanken voor alles. Ik had twee jaar lang de hoop dat iemand mij kon helpen en mij begrijpt… Zo dankbaar voor dit mooie traject Ik hoop dat andere mensen die zich ook niet fijn voelen deze kans mogen krijgen en weer tot rust mogen komen.

 

Dankbaar voor wat je geeft Dankbaar voor wat je doet Dankbaar voor wie je bent Dankbaar dat ik jou heb ontmoet.

“Ik kwam in contact met Nanda, omdat ik haar al een tijdje volgende op instagram. Haar berichtjes spraken mij erg aan en ik herkende dingen van mijzelf hier ook in. Haar instagram berichtjes maakten mij erg blij/positief en ik kon er ook beter door relativeren.
Ik heb Nanda echt zelf benaderd toen ik merkte dat ik weer meer angst op ging bouwen en ik ook merkte dat ik er echt doorheen zat en dit zonder hulp niet redden ging. Ik had inmiddels ook begeleiding van ggz, maar ik zou iedereen eerder Nanda aanraden!! (veel persoonlijker en niet alleen om te praten, maar ook doormiddel van bewustwording en ademhalingsoefeningen leer je jezelf beter kennen)
Mijn angst speelde zich voornamelijk af in en rondom huis! Ik maakte mij overal druk om, de kleinste dingen, waren voor mij MEGA grote dingen en zo bouwde ik alleen maar meer spanning/angst op.

 

Het resultaat van de sessies met Nanda zijn echt top! Ik kan het iedereen aanraden. Nanda luistert naar je, laat je heel veel nieuwe inzichten zien; over hoe negatief je jezelf en je verhaal benaderd en over hoe je over jezelf praat, hoe je alles heel zwaar benaderd. Zinnen en woorden die ik negatief belichte, reflecteert zij terug aan mij op een positieve, mildere, zachtere, maar wel duidelijke manier.Na 2 sessies merkte ik zelf al op hoe ik praat en stopte ik soms zelf al om mijn zin om te turnen naar positiever, of dat ik doorhad dat ik het negatief, zwaar benaderde. Zo gek, maar zo fijn! Echt zoveel bewustwording leer je bij Nanda.

 

Ook de ademhalingsoefeningen, meditatie en yoga Nidra (vond ik in het begin heel erg fijn, en nu nog steeds 🙂 ), werken echt! Maar wel door veel te oefenen oefenen oefenen! In het begin vond ik het best spannend en moeilijk, maar echt het werkt en Nanda begeleid je er goed bij. En ik had/heb ook veel baat bij de affirmaties en intenties zetten. Maar echt wat een verschil; hoe ik de eerste sessie binnenkwam en hoe ik de 5e sessie naar buiten stap. Nanda, echt super bedankt voor al je support en coaching! Je bent een topper! 🙂 Je bent heel lief, maar wel duidelijk. Positief, vriendelijk en vrolijk. Je luistert echt heel goed en haalt/pakt precies de goede dingen uit het verhaal. (de struikelblokken waar aan gewerkt moet worden) Je kan iemand echt een spiegel voorhouden. Echt een hele fijne coach, ik kan iedereen die het nodig heeft Nanda aanraden als coach!”

Al jaren kamp ik met chronische hyperventilatie. Tijden is het redelijk gegaan met hier en daar wat ‘incidenten’ maar de afgelopen maanden had ik last van toenemende hyperventilatieklachten.

 

Door een tip van een vriendin die met Nanda had gesproken en direct aan mij moest denken ben ik met Nanda in contact gekomen. Ik wilde van deze klachten af en was al langer op zoek naar iemand die mij hier bij kon helpen en waar ik mij prettig bij voel.

 

Nanda begrijpt als geen ander waar de schoen wringt en heeft mij in korte tijd met oefeningen laten zien hoe ik mijn ademhaling kan veranderen. Dat was voor mij het belangrijkste doel om tools te hebben om mijn ademhaling te veranderen.

 

Voor mij was het verrassend om te ervaren hoe snel de oefeningen effect gaven. Ook het bewuster worden en meer ontspannen zijn .

 

De deskundigheid van Nanda en haar duidelijke uitleg en begeleiding is bijzonder fijn en helpend.

 

Een goede keuze als je in de gelegenheid bent om met Nanda aan de slag te gaan!

Begin dit jaar ging het helemaal niet goed met mij. Na een zware griep gaf mijn lichaam het op en belande ik in een burn-out. Helaas kwam mijn angststoornis ook weer om de hoek kijken. Na een bezoek aan mijn huisarts kreeg ik het telefoonnummer van Nanda van Londen. Na een uur met haar gepraat te hebben, heb ik gelijk een afspraak gemaakt.

 

Tijdens de eerste sessie voelde ik gelijk dat ik bij de juiste persoon was belandt. Voor mij was het belangrijkste dat Nanda mijn angst zelf ook heeft gehad en daarom weet hoe ik me op zo’n moment voel. Dankzij haar geduld, luisterend oor, positieve input en oefeningen voor de ademhaling, ben ik nu na drie maanden weer mezelf. De angst is verdwenen. Ik neem nu veel meer tijd voor mezelf en durf zelfs nee te zeggen tegen mensen.

Ik zou iedereen met een angststoornis of burn-out aanraden om naar Nanda te gaan. Zelfs nu ik klaar ben met de therapie vraagt ze af en toe nog steeds hoe het met me gaat. Bedankt Nanda voor je hulp bij mijn herstel.

“Ik liep eindelijk wel tegen meerderen dingen aan, ik dacht dat ik geen grote problemen had en een prima prater was. Nu heb ik in mijn korte leven best veel dingen mee gemaakt die veel impact op me hebben gemaakt en die me hebben gevormd hoe ik was. Ik ben altijd in de veronderstelling geweest dat ik me zelf wel kon helpen. Heb me altijd staande gehouden met stoer doen en een grote mond geven. Me zelf heel erg terughouden opstellen en gesloten houden voor vreemden.

 

Dit bleek toch niet de oplossing.

 

Ik ken Nanda al een aantal jaar als de vrouw van mijn kameraad (iets wat mij niet heeft tegen gehouden om naar haar toe te gaan) en ik volg al een aantal jaar de yoga lessen bij haar wat ik erg prettig vind. Eveneens prettig is de omgang met haar ze is een erg vrolijk positieve open persoon waar ik een klik bij voel iets wat ik wel nodig heb om mij aan het praten te krijgen.

 

Daarbij speelt haar eigen verleden een grote rol ze is zelf een grote ervaringsdeskundige. Je zult je snel op je gemak voelen bij haar iets wat een goed gesprek bevordert. Nanda heeft me met haar gesprekken en de oefeningen die ik gekregen heb erg geholpen, ze heeft me veel nieuwe inzichten gegeven en me geleerd hoe je anders kunt gaan denken. Ik weet dat ik nog een lange weg te gaan heb en nog veel aan me zelf moet werken daarom heb ik ook een vervolg traject met haar afgesproken.

 

Ik ben haar tot nu super dankbaar voor alle veranderen in mijn leven en kan het een ieder aan raden om met haar te gaan samen werken.

 

Bedankt voor alles!”

“Ik kwam bij Nanda met oververmoeidheidsklachten na herstel corona, ik was mentaal erg down en had burn out klachten, en het lukte niet meer om uit de negatieve spiraal te komen. Ik ben er nog lang niet, maar kan mezelf wel sneller resetten van negatief naar positief en ik kan meer genieten van kleine dingen. Niks moet meer of zo. En ik kan nu positiviteit overbrengen naar personen waar ik mee praat. En ik denk dat dat mede ook is door de oefeningen die ik van Nanda heb gekregen dat ik thuis er ook mee aan de slag kan.

 

Ik vind het vooral zo fijn dat Nanda weet waar ze over praat, ze kent het probleem en weet hoe dit voelt en werkt in de praktijk/dagelijkse leven. Hoe ook andere mensen met je omgaan. Ik heb er zoveel over gepraat met therapeuten etc, etc, maar dat gepraat lost niks op als degene die tegenover je zit totaal niet weet hoe het voelt om je zo ontzettend rot te voelen.
En wat ik super fijn vind is dat je mag bellen of appen wanneer je zo rot voelt en je niet meer weet wat te doen en je radeloos voelt of erger.”

“Aan mezelf toegeven dat ik teveel van mezelf vroeg? No way! Ik kon daar gewoon mee dealen en er waren anderen die het slechter hadden, dus ik had geen reden om te zeuren, toch? Ik ben positief ingesteld en bij de pakken neerzitten is niet echt mijn ding. Ik had de overtuiging dat ‘doorzetten’ een hele goede eigenschap is en was er ergens trots op. Tot mijn batterij aan het leeglopen was. Mijn lichaam gaf signalen dat het echt genoeg was.

 

Ik ben van nature vrolijk, enthousiast en gedreven, maar onrust en vermoeidheid overheersten. Tijd om actie te ondernemen dus!

 

Zodoende kwam ik bij Nanda terecht. We kwamen al vrij snel op het punt: ‘werk’, mijn grootste energielek. Nanda liet mij inzien dat ik altijd een keuze heb en dat anderen daar altijd wel iets van zouden vinden. Dat het mooi is dat ik me verantwoordelijk voel, maar dat niet ten koste moet gaan van mijn eigen gezondheid. Dat wist ik ergens ook wel, maar soms heb je net even dat extra zetje nodig en een neutrale kijk op de situatie.

 

Daarnaast werd ik me nog meer bewust van mijn gedachten, overtuigingen en patronen en door mezelf kritische vragen te stellen maak ik vaker keuzes die passen bij wat voor mij nu goed voelt.

 

Het is prettig dat Nanda als gelijkwaardige tegenover je zit, dat ze ook open is over haar uitdagingen en ze je hierdoor op op je gemak stelt. Daarnaast is het fijn dat alles bespreekbaar is en ze je inzichten geeft die je net even nodig hebt.

 

Bedankt voor alles en ook voor de affirmaties!”

“Hoi Nanda, ik ben bij jou gekomen nadat ik inzichten heb gekregen over mijn relatie en de angsten die ik had. Ik heb geleerd om aan mijn eigenwaarde te werken en de oefeningen om met spanningen om te gaan hebben me een nieuw soort inzicht gegeven. Ik kan nu beter loslaten en me zelf rust brengen.

 

Ik weet nu ook dat ik niet alles hoef te accepteren in mijn relatie. Ik mag mijn eigen keuzes maken en mezelf leren kennen. Wie ben ik? Wat wil ik graag? Waar liggen mijn grenzen? Mijn grenzen lagen juist heel ver weg. Het is niet goed als je altijd alles maar doet om een ander gelukkig te maken en niet voor jezelf leeft maar voor het geluk van anderen. Ik mag nee zeggen. Ik wilde zo graag de wereld iets mooier maken en vergat daarbij zelf te leven. Ik vind het nog moeilijk om voor mezelf op te komen. Ik blijf hier aan werken.

 

Nanda jij hebt mij laten zien dat ik de moeite waard ben en niet slecht ben of zo. Dank je wel daarvoor. Je komt sterk over, mensen krijgen weer zelfvertrouwen door jou. Je neemt de tijd voor ieder gesprek, je geeft inzicht en troost en kunt heel goed luisteren.

Blijf zoals je bent.”

“In april dit jaar kwam Nanda haar account tegen op instagram. Ik had toen helaas een terugval in mijn angstklachten. Ik heb deze ontwikkeld na een zware periode prive -leven met een burnout en depressie. Ik vond in haar post meteen herkenning. Ik heb vooral last van gegeneraliseerde angst dus de hele dag door angstklachten en niet specifiek voor iets. Nanda werkte toen ik haar benaderde alleen nog live met cliënten maar ik vond haar aanpak zo fijn dat ik heb voorgesteld of ik ook niet online bij haar een traject kon volgen. Ze geeft je veel vertrouwen dat het goed gaat komen en dat jij dit kan.

 

Ze zet vooral in op je eigen kracht, doorzettingsvermogen en verantwoordelijkheid en natuurlijk de kracht van je adem. Ze weet heel veel en neemt ook vooral je eigen persoonlijk ontwikkeling mee in de gesprekken. Ze leert je dus niet alleen maar trucjes om van de angst af te komen. Er is namelijk geen quick-fix. Ik geloof daar zelf namelijk ook niet in maar vooral in het tot rust brengen van je zenuwstelsel en veranderen van je mindset voor de lange termijn. Het is heel fijn om gecoacht te worden door iemand die zelf ook last heeft gehad van angstklachten. 

 

Ik kan Nanda heel erg aanbevelen. Ze heeft een goede dosis humor, wat heel fijn is als je het allemaal zwaar ziet, is oprecht betrokken, heeft heel veel kennis op verschillende vlakken, is heel goed bereikbaar en je mag haar altijd appen als je even vastloopt. Ik geloof oprecht in haar aanpak om bottum-up te werken dus eerst je zenuwstelsel tot rust brengen en dan pas kun je aan de slag met je mindset. Het gaat echt beter met me dus heb mijn traject bij Nanda afgesloten maar ik ga Nanda oprecht missen als coach en mens..”

“Ik kwam bij Nanda omdat ik veel last had van onrust en twijfel. Door de sessies bij Nanda ben ik mij meer bewust van de dingen die onrust veroorzaken en lukt het mij steeds beter om uit mijn hoofd te gaan en minder te overdenken.


Vooral de open en gelijkwaardige gesprekken vond ik erg waardevol.
Met de ademhalingsoefeningen creëer ik meer rust.
Als je opzoek bent naar meer rust en minder overdenken raad ik je zeker aan om eens kennis te maken, dat is bij Nanda altijd vrijblijvend!
Dankjewel lieve Nanda voor onze fijne sessies!”

“Alsof het zo moest zijn, kwam ik precies op het juiste moment in contact met Nanda.
Ik had veel last van spanning, onrust en piekeren. Door de fijne gesprekken kon ik weer beter relativeren en leerde ik dingen luchtiger en van een positievere kant te bekijken.
Hoewel ik al wel bekend was met ademhalingsoefeningen, heb ik van Nanda toch weer veel nieuwe oefeningen geleerd. Ook welke oefening waar goed voor is.
Het belangrijkste wat ze mij heeft geleerd is geduld hebben. Het heeft geen zin om als een bezetene alles te gaan doen om het op te lossen. Zoals Nanda zei “het gras gaat niet harder groeien door eraan te trekken”, soms moet je wat vaker achteroverleunen en geduld hebben.
Nanda heeft me bewustwording geleerd. Iets wat me nu verder helpt om ook mijn onderliggende issues aan te pakken en aangeleerde patronen te doorbreken.

“Voor ik startte bij Nanda had ik veel last van faalangst, onrust door druk leven en erge PMS klachten. Ondanks dat ik al meerdere therapeuten had bezocht, voelde het dat ik nog niet was waar ik wilde zijn. Toen Nanda iedere keer weer op mijn tijdlijn kwam heb ik haar gemaild. Na de start van de behandeling merkte ik vrij snel dat er meer positieve dagen tussen de negatieve zaten. Door de oefeningen leer je anders bezig te zijn met je adem en ik merkte meteen verschil op.

 

Ik let meer op mijn ademhaling daardoor ervaar ik meer rust in mijn hoofd, leef minder gehaast en heb nauwelijks PMS klachten! Wat ik erg prettig vind aan de ademtherapie is dat je dit direct overal kunt toepassen, deze heb je immers altijd bij je. Daarnaast is het laagdrempelige app contact met Nanda tussen de behandelingen door top. Op de een of andere manier appte ze mij meestal op mindere dagen waardoor je gelijk tips krijgt om het negatieve om te buigen naar het positieve. Kortom voor mij heeft deze therapie mij het laatste ontbrekende zetje richting een fijner leven gegeven. Nanda super bedankt!

“Via via kwam ik bij Nanda terecht, waar ik al menig therapeut / coach versleten had voor mijn paniek/angst klachten was ik enorm verrast over de aanpak en inzichten die Nanda biedt! Wat voor mij ook een enorm pluspunt is, is dat zij weet waar ze over praat omdat zij zelf met angst en paniek te maken heeft gehad.

 

Wanneer je hier ook mee zit kan ik Nanda alleen maar aanraden, haar oefeningen zijn laagdrempelig en makkelijk vol te houden.”

Ik help je met alle liefde verder als je openstaat voor verandering.