Ik ben super dankbaar voor deze mooie lieve reacties!

Ik ben bij Nanda gekomen met mijn probleem om controle los laten over situaties waar ik geen controle over heb. De drang naar controle is geboren uit een ‘traumatische ervaring’ waarbij de controle over mijn denken volledig uit handen is gegeven (geestverruimende middelen). Hierdoor heb ik verhoogde angstgevoelens opgelopen die tot uiting komen in drukke stressvolle perioden waarbij sociale druk ervaren wordt. Na EMDR en EFT zijn de scherpste randen van de angstgevoelens afgenomen maar weg zijn ze nooit gegaan.

Na de sessies met Nanda ben ik veel beter gaan luisteren naar wat mijn lijf mij verteld. Vanuit deze bewustwording ben ik gaan oefenen met ademhalingsoefeningen. De ademhalingsoefeningen resetten letterlijk mijn lijf waardoor ik meer in ontspanning geraak. Hierdoor komen plotselinge angstgevoelens minder voor en als ze voor komen overmeesteren ze mijn lijf en denken niet meer maar kan ik ze accepteren en ondergaan. Door de gesprekken met Nanda en de hieruit groeiende zelfbewustwording ben ik veel meer naar mijzelf gaan luisteren en ben ik mij minder gaan focussen op wat anderen vinden of willen. De vicieuze cirkel is ten positieve omgedraaid en heeft zijn juiste draai gevonden. Het blijft net als je lichamelijke conditie een situatie die blijvend om aandacht vraagt en als een fitness work-out beoefent moet blijven worden om niet weer te verslappen.

Ik heb Nanda ervaren als een luisterend oor. Prettig in omgang en niet oordelend. Vanuit haar persoonlijke ervaringen weet ze snaren te raken en ‘aha-ervaringen’ op te roepen. Praktijk ondersteund door theorie.

Beste Nanda,

Ik was mijn hele leven aan het vechten en aan anderen aan het geven. Was een soort kameleon die steeds meer besefte dat het hoog tijd is verandering hierin aan te brengen. Ik deed mezelf veel tekort lichamelijk en geestelijk. Mijn manier was mijn manier en heeft me veel gebracht. Het werkte niet meer het was op. Steeds minder energie en zelfvertrouwen. Het was er wel maar erg geforceerd. Nanda er is een wereld voor mij open gegaan. Ik wist dat deze fijne wereld mij veel moois zou brengen maar ik was er bang voor. Nu heb ik hem omarmt en laat hem niet meer los. Ik krijg steeds meer positieve energie en kracht vanuit mijn hart. En vertrouwen in mijn proces. Vrede met mezelf. Zowel de kracht van de ademhaling als de bewustwording.

Bedankt Lieve Nanda voor dit waardevolle cadeau wat mijn mooie leven voor altijd enorm verrijkt. Ik zou anderen aanbevelen met jou te gaan werken.
Omdat jij het doet puur vanuit jouw hart.

Al jaren kamp ik met chronische hyperventilatie. Tijden is het redelijk gegaan  met  hier en daar wat ‘incidenten’  maar de afgelopen maanden had ik last van toenemende hyperventilatieklachten.

Door een tip van een vriendin die met Nanda had  gesproken en direct aan mij moest denken ben ik met  Nanda in contact gekomen. Ik wilde van deze klachten af en was al langer op zoek naar iemand die mij hier bij kon helpen en waar ik mij prettig bij voel.

Nanda begrijpt als geen ander waar de schoen wringt en heeft mij in korte tijd met oefeningen laten zien hoe ik mijn ademhaling kan veranderen. Dat was voor mij het belangrijkste doel om tools te hebben om mijn ademhaling te veranderen.

Voor mij was het verrassend om te ervaren hoe snel de oefeningen effect gaven. Ook het bewuster worden en meer ontspannen zijn .

De deskundigheid van Nanda en haar duidelijke uitleg en begeleiding is bijzonder fijn en helpend.

Een goede keuze als je in de gelegenheid bent om met Nanda aan de slag te gaan!

Ik liep eindelijk wel tegen meerderen dingen aan, ik dacht dat ik geen grote problemen had en een prima prater was. Nu heb ik in mijn korte leven best veel dingen mee gemaakt die veel impact op me hebben gemaakt en die me hebben gevormd hoe ik was. Ik ben altijd in de veronderstelling geweest dat ik me zelf wel kon helpen. Heb me altijd staande gehouden met stoer doen en een grote mond geven. Me zelf heel erg terughouden opstellen en gesloten houden voor vreemden.

Dit bleek toch niet de oplossing.

Ik ken Nanda al een aantal jaar als de vrouw van mijn kameraad (iets wat mij niet heeft tegen gehouden om naar haar toe te gaan) en ik volg al een aantal jaar de yoga lessen bij haar wat ik erg prettig vind. Eveneens prettig is de omgang met haar ze is een erg vrolijk positieve open persoon waar ik een klik bij voel iets wat ik wel nodig heb om mij aan het praten te krijgen.

Daarbij speelt haar eigen verleden een grote rol ze is zelf een grote ervaringsdeskundige. Je zult je snel op je gemak voelen bij haar iets wat een goed gesprek bevordert. Nanda heeft me met haar gesprekken en de oefeningen die ik gekregen heb erg geholpen, ze heeft me veel nieuwe inzichten gegeven en me geleerd hoe je anders kunt gaan denken. Ik weet dat ik nog een lange weg te gaan heb en nog veel aan me zelf moet werken daarom heb ik ook een vervolg traject met haar afgesproken.

Ik ben haar tot nu super dankbaar voor alle veranderen in mijn leven en kan het een ieder aan raden om met haar te gaan samen werken.

Bedankt voor alles!”

“De individuele coaching helpt erg goed bij het herstel van mijn burn-out. Nanda geeft op basis van eigen ervaring veel informatie en nuttige tips. Op de website staan fijne oefeningen voor rust en ontspanning. Voordeel van 1 op 1 coaching is dat de oefeningen op de wensen aangepast kunnen worden. Het enthousiasme en duidelijke advies van Nanda motiveren om met de oefeningen aan de slag te gaan.”

“De 1 op 1 coaching met Nanda was erg prettig. Vooraf besproken waar de behoefte lag en wat wij wilde bereiken met de coaching. De sessie was goed voorbereid door Nanda. De sfeer was rustig, prettig en het voelde veilig en vertrouwd. Veel herkenning en fijne oefeningen. We gingen relaxed en ontspannen naar huis met extra oefeningen en veel informatie.”

“Lieve Nanda,

Ik ben bij je gekomen omdat ik totaal van het padje was. Angst om iets heel ergs onder de leden te hebben en daar dan mezelf de schuld van te geven. Ik sliep niet en had veel paniek. Kortom: Shit!

Na bijna 3 maanden gaat het weer harstikke goed. Zo goed dat er geen vervolg nodig is. De gesprekken met Nanda hebben me onwijs goed gedaan. Zo duidelijk en lief. Je merkt heel goed, doordat Nanda het zelf heeft meegemaakt dat ze je echt begrijpt. Ook de oefeningen die ze meegeeft werken prima. Ik ben ook heel blij met de nek en schouderoefeningen. De yoga nidra wordt elke avond voor we gaan slapen aangezet waardoor we allebei heel goed slapen.

Ik kan het iedereen aanbevelen om naar Nanda toe te gaan. Ze doet het prima. Ze komt alles na wat ze beloofd en soms een extra belletje hoe het gaat. Super!

Ik ben blij dat ik bij je was en bedank je nogmaals hartelijk.”

“Ik kwam bij Nanda met oververmoeidheidsklachten na herstel corona, ik was mentaal erg down en had burn out klachten, en het lukte niet meer om uit de negatieve spiraal te komen. Ik ben er nog lang niet, maar kan mezelf wel sneller resetten van negatief naar positief en ik kan meer genieten van kleine dingen. Niks moet meer of zo. En ik kan nu positiviteit overbrengen naar personen waar ik mee praat. En ik denk dat dat mede ook is door de oefeningen die ik van Nanda heb gekregen dat ik thuis er ook mee aan de slag kan.

Ik vind het vooral zo fijn dat Nanda weet waar ze over praat, ze kent het probleem en weet hoe dit voelt en werkt in de praktijk/dagelijkse leven. Hoe ook andere mensen met je omgaan. Ik heb er zoveel over gepraat met therapeuten etc, etc, maar dat gepraat lost niks op als degene die tegenover je zit totaal niet weet hoe het voelt om je zo ontzettend rot te voelen.
En wat ik super fijn vind is dat je mag bellen of appen wanneer je zo rot voelt en je niet meer weet wat te doen en je radeloos voelt of erger.”

“Aan mezelf toegeven dat ik teveel van mezelf vroeg? No way! Ik kon daar gewoon mee dealen en er waren anderen die het slechter hadden, dus ik had geen reden om te zeuren, toch? Ik ben positief ingesteld en bij de pakken neerzitten is niet echt mijn ding. Ik had de overtuiging dat ‘doorzetten’ een hele goede eigenschap is en was er ergens trots op.  Tot mijn batterij aan het leeglopen was. Mijn lichaam gaf signalen dat het echt genoeg was.

Ik ben van nature vrolijk, enthousiast en gedreven, maar onrust en vermoeidheid overheersten. Tijd om actie te ondernemen dus!

Zodoende kwam ik bij Nanda terecht. We kwamen al vrij snel op het punt: ‘werk’, mijn grootste energielek. Nanda liet mij inzien dat ik altijd een keuze heb en dat anderen daar altijd wel iets van zouden vinden. Dat het mooi is dat ik me verantwoordelijk voel, maar dat niet ten koste moet gaan van mijn eigen gezondheid. Dat wist ik ergens ook wel, maar soms heb je net even dat extra zetje nodig en een neutrale kijk op de situatie.

Daarnaast werd ik me nog meer bewust van mijn gedachten, overtuigingen en patronen en door mezelf kritische vragen te stellen maak ik vaker keuzes die passen bij wat voor mij nu goed voelt.

Het is prettig dat Nanda als gelijkwaardige tegenover je zit, dat ze ook open is over haar uitdagingen en ze je hierdoor op op je gemak stelt. Daarnaast is het fijn dat alles bespreekbaar is en ze je inzichten geeft die je net even nodig hebt.

Bedankt voor alles en ook voor de affirmaties!”

Hoi Nanda, ik ben bij jou gekomen nadat ik inzichten heb gekregen over mijn relatie en de angsten die ik had.  Ik heb geleerd om aan mijn eigenwaarde te werken en de oefeningen om met spanningen om te gaan hebben me een nieuw soort inzicht gegeven. Ik kan nu beter loslaten en me zelf rust brengen. Ik weet nu ook dat ik niet alles hoef te accepteren in mijn relatie. Ik mag mijn eigen keuzes maken en mezelf leren kennen. Wie ben ik? Wat wil ik graag? Waar liggen mijn grenzen? Mijn grenzen lagen juist heel ver weg. Het is niet goed als je altijd alles maar doet om een ander gelukkig te maken en niet voor jezelf leeft maar voor het geluk van anderen. Ik mag nee zeggen. Ik wilde zo graag de wereld iets mooier maken en vergat daarbij zelf te leven. Ik vind het nog moeilijk om voor mezelf op te komen. Ik blijf hier aan werken.

Nanda jij hebt mij laten zien dat ik de moeite waard ben en niet slecht ben of zo. Dank je wel daarvoor. Je komt sterk over, mensen krijgen weer zelfvertrouwen door jou. Je neemt de tijd voor ieder gesprek, je geeft inzicht en troost en kunt heel goed luisteren.

Blijf zoals je bent.”

Copyrights © Dharana Zelhem / © handig! media 2018 All Rights Reserved - Photography @priscavisser - Algemene Voorwaarden en Privacy beleid