Mijn waarom

Van angst naar innerlijke rust.

 

Ik heb zelf een angststoornis gekregen na de bevalling van mijn 2de dochter Mila. Ik wist niet wat me overkwam. Eenmaal thuis aangekomen durfde ik niet alleen te zijn en had de hele dag het gevoel dat ik flauw viel. Ik was letterlijk aan het overleven voor mijn gevoel. Ik kon niet slapen en ik kreeg geen hap door mijn keel. Ik ging aan de slaap en kalmeringstabletten omdat ik moest. Ik kon me toch niet zo voelen als ik met twee kindjes thuis zat.

 

Ik dacht dat ik gek werd!

 

Ik snapte er helemaal niks van. Ik had toch alles? Ik hoor toch gelukkig te zijn? Waarom heb ik dit? Waarom kan ik niet genieten? En daar begon de lange zoektocht. Het zoeken naar waarom ik had wat ik had. Ik wilde er vooral heel snel vanaf! Ik voelde me elke dag schuldig omdat ik niet kon geven wat ik wilde. Dat maakte me onzeker en boos. Vooral op mezelf omdat ik toch gezond was. Ik liep helemaal vast in mijn hoofd en voelde dat ik echt op zoek moest gaan hoe ik hier vanaf kwam. Ik ben begonnen bij psychologen maar dat heeft me niet gebracht wat ik zocht. En toen kwam ik bij mindfulness/ meditatie uit. Daar begon mijn bewustwording waarom ik me voelde zoals ik me voelde. Ik begon het langzaam te snappen.

 

Gelukkig kwam er meer helderheid!

 

De bevalling was een trigger die de emmer deed overlopen. Ik heb mezelf altijd weggecijferd en was onbewust nooit echt gelukkig met mezelf. Ik was een pleaser. Ik was altijd diegene die grappen maakte om maar niet te laten zien wat ik echt voelde en hoe onzeker ik was. Want zolang ik die muur opzette dan kon niks me raken. Dat ging natuurlijk automatisch en was een overlevingspatroon maar uiteindelijk kostte dat me wel heel veel energie doordat ik continu mezelf niet was. Ik ging elke keer onbewust over mijn eigen grenzen heen. En dat is het korte verhaal😉 Maar dat heeft er onder andere toe geleid dat mijn emmer overliep.

Ervaringsdeskundige en expert in…

Angst omzetten naar vertrouwen, van onrust naar ontspanning, van onzekerheid naar zelfvertrouwen, overtuigingen ombuigen, patronen doorbreken, van denken naar voelen, van durven naar doen, zelfliefde ontwikkelen, ademtechnieken, mindfulness en nog zoveel meer.

Ik heb in de laatste 9 jaar ontzettend veel gedaan aan mijn eigen ontwikkeling. En ik heb verschillende opleidingen en cursussen gedaan omdat ik echt wilde ontdekken wat het meest effectief is. Ik geloof in een holistische manier van kijken omdat alles met elkaar te maken heeft. 

Bewustwording is de sleutel tot verandering. Dan ontstaat er een keuze. En om makkelijker tot die kern te komen heb ik ontdekt dat de adem daar een hele belangrijke rol inspeelt. En ook nog eens een snelle en makkelijke manier naar innerlijke rust en groei is.

holistische coaching doetinchem

5  belangrijke inzichten

1) Dankbaarheid werkt. Schrijf iedere avond 3 dingen op waar je dankbaar voor bent en merk het verschil.

 

2) Je mindset bepaalt ALLES in je leven. Je bent niet je angst/gedachtes.

 

3) Inspirerende boeken lezen en jezelf persoonlijk ontwikkelen zorgt ervoor dat je elke dag positief blijft groeien. Groeien staat gelijk aan geluk.

 

4) Van delen word je gelukkig. Zorg goed voor jezelf, dan kun je meer delen.

 

5) Verander je adem, verander je overtuigingen en je zult zien dat je hele leven veranderd.