De adem.


ONTSPANNEN IS NOG NOOIT ZO MAKKELIJK GEWEEST!

Na veel onderzoek blijkt dat een goede ademhaling een hele waslijst aan positieve invloeden op het lichaam met zich meebrengt. Je immuunsysteem wordt sterker, waardoor je minder vatbaar bent voor ziektes en temperatuurwisselingen. De bloeddruk wordt verlaagd, zonder invloed van medicijnen. Het verscherpt onze focus, het creatieve proces en zorgt voor een langere levensduur.

Mensen die met migraine en negatieve gevoelens kampen, zouden ook baat hebben bij een goede ademhaling. Kortom, door goed te ademen krijgt het brein een optimaal hoeveelheid zuurstof binnen om goed te functioneren en versterkt dit je mentale helderheid.

Wist je dat maar liefst 80% van de bevolking maar 30% van hun longcapaciteit gebruikt? Spanningen, angst, oververmoeidheid en overbelasting kunnen de oorzaak zijn van een onregelmatig ademhalingspatroon.

Als ik je alvast 1 tip mag geven: Zorg dat je uit adem langer is dan je in adem. En voel het verschil!

 

Het belang van een goede adem! Hieronder vind je een aantal links met extra informatie.

Je ademhaling als medicijn!

Adem en emoties.

Verander je adem, verander je staat van zijn.

Verkeerd ademen!

Filmpje over de adem!

Podcast over ademen en je gezondheid!

Podcast over de adem!

Voordelen van een neusademhaling!

"Klachten zijn een vriendelijk signaal van je lichaam om te laten zien dat er iets niet goed gaat."

Reviews

Inmiddels heb ik de nieuwe oefeningen gedaan en weer nieuwe lichamelijke ervaringen mogen opdoen.

Eerlijk gezegd besef ik steeds meer dat ik veel te lang aan heb gestaan en heb ik zo ontzettend veel zin deze mooie nieuwe weg te bewandelen.

Natuurlijk het zal niet ineens allemaal anders zijn maar ik weet dat met de tijd dit mij op zoveel manieren zal verrijken.

Al jaren kamp ik met chronische hyperventilatie. Tijden is het redelijk gegaan  met  hier en daar wat ‘incidenten’  maar de afgelopen maanden had ik last van toenemende hyperventilatieklachten.

Door een tip van een vriendin die met Nanda had  gesproken en direct aan mij moest denken ben ik met  Nanda in contact gekomen. Ik wilde van deze klachten af en was al langer op zoek naar iemand die mij hier bij kon helpen en waar ik mij prettig bij voel.

Nanda begrijpt als geen ander waar de schoen wringt en heeft mij in korte tijd met oefeningen laten zien hoe ik mijn ademhaling kan veranderen. Dat was voor mij het belangrijkste doel om tools te hebben om mijn ademhaling te veranderen.

Voor mij was het verrassend om te ervaren hoe snel de oefeningen effect gaven. Ook het bewuster worden en meer ontspannen zijn .

De deskundigheid van Nanda en haar duidelijke uitleg en begeleiding is bijzonder fijn en helpend.

Een goede keuze als je in de gelegenheid bent om met Nanda aan de slag te gaan!

 

Copyrights © Dharana Zelhem / © handig! media 2018 All Rights Reserved - Photography @priscavisser - Algemene Voorwaarden en Privacy beleid