Neem hier contact op met mij

Nanda van London

 

Ademcoach & ervaringsdeskundige op het gebied van angstklachten

 

Ik coach online en in mijn praktijk aan huis.

 

De Ketting 100
7007 DH Doetinchem

 

Wil je graag meer weten wat er allemaal mogelijk is, stel dan je vraag via het contactformulier.
Of mail naar nanda@dekrachtvanjeadem.nl of bel/app mij op 06-43020890

 

PS: Als je mailt of het contactformulier invult, let dan goed op je spam. Daar komen regelmatig mijn mailtjes terecht.

Hoe kom ik van mijn angst af?
Liefs Nanda

Stel hier je vraag

  Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door de kracht van je adem.

  Velden met een * zijn verplicht

  FAQ – Meest gestelde vragen

  Het is belangrijk dat je niet probeert om er vanaf te komen omdat je dan bezig bent met de negatieve kant ervan. Maar de kunst is om jezelf de juiste vragen te stellen. Is dit waar? Zo niet, zet er dan een andere positievere gedachte tegenover.

  De makkelijkste manier is om je aandacht naar je adem te brengen. Maar het doel van mediteren is niet dat je niet mag denken. Het gaat er juist om dat je bewuster wordt van wat je denkt.

  We zijn vaak bezig met dat we ergens vanaf willen maar dat versterkt het gevoel vaak alleen maar. De kunst is om te gaan kijken wat je op dit moment kunt gaan doen om je zenuwstelsel te kalmeren. Dit kun je doen doormiddel van de adem zodat je de rust/ herstel kant activeert.

  Als je gaat beginnen is het verstandig om te gaan liggen zodat de adem de ruimte krijgt. Het is belangrijk om het niet te forceren dus je gaat eerst voelen hoe je adem vanzelf in en uit gaat. Als je dat eenmaal geobserveerd hebt, kun je de adem langzaam gaan veranderen. Het belangrijkste is dat de uitadem langer is dan de inadem. Dis kijk of je daar langzaam naar toe kunt werken!

  Dit is een hele belangrijke. Communicatie is echt de sleutel. Benoem vaker hoe jij je voelt en misschien ook wel dat jij je schuldig voelt omdat jij je zo voelt. Voor een ander kan het lastig zijn om te begrijpen maar als jij hem/ haar daar vaker in meeneemt, geef je diegene wel de kans om het te kunnen snappen.

  Het is bij alles waar je vanaf wilt belangrijk dat je focus verlegt naar hoe je zo goed mogelijk voor jezelf kunt zorgen. Dus probeer om de negatieve lading eraf te halen. Dit is al een oefening op zich😉 Maar je kunt tegelijkertijd de adem hier heel goed voor gebruiken. Probeer de adem vanuit een ontspannen houding langzaam te veranderen. Je kunt je handen op je buik leggen zodat je bewuster de adem omlaag brengt. Het is hierin heel belangrijk om niks te forceren. Probeer gewoon de adem iets dieper en langer te maken. In het begin kan het ongemakkelijk aanvoelen en misschien heb je ook wel het gevoel dat het erger wordt. Maar blijf oefenen want het gaat je echt een hele hoop opleveren.

  Er zijn natuurlijk heel veel dingen die kunnen werken. Het begint natuurlijk al bij je dag. Hoe je dag verloopt, heeft natuurlijk invloed op de nacht. Maar een paar fijne tools zijn ademoefeningen ( uitadem langer maken), met je benen omhoog tegen de muur (yoga) , magnesium, positieve dingen opschrijven, slaapthee of eventueel afleiding door een boek of rustgevend muziekje.

  Weten dat het ook weer voorbij gaat. We willen er vaak zo snel mogelijk vanaf en dit zorgt er vaak voor dat het nare gevoel langer aanhoudt. Als je elke dag een paar minuten naar je adem gaat, gaat je al meer rust brengen. En het is ook heel goed om je positiviteit te gaan trainen. Zodat je die dingen ook blijft zien.

  Dit kun je doen door rust te brengen in je hoofd doormiddel van de adem. Dit zorgt ervoor dat je denken en je zenuwstelsel tot rust komen. Alles begint in je hoofd.

  Dit kan komen doordat je teveel denkt of verkeerd ademt. Dit kun je heel makkelijk aanpakken door je adem te veranderen. Meer rust brengen in je adempatroon zorgt ervoor dat je ook meer rust gaat voelen in je hoofd. En dit zorgt er ook weer voor dat je hart rustiger gaat kloppen.