Ademcoaching voor een blijvend resultaat. 

Ik coach online en in mijn praktijk aan huis.

 

Ademhalen. Het lijkt zo vanzelfsprekend, iets wat we dag in, dag uit doen zonder erbij na te denken. Maar wist je dat de manier waarop je ademhaalt een enorme impact heeft op je algehele welzijn? Een goede ademhaling is niet alleen essentieel voor je fysieke gezondheid, maar het kan ook je mentale en emotionele welzijn transformeren.

Heb je ooit gemerkt hoe je ademhaling verandert wanneer je gestrest bent? Het wordt oppervlakkig, snel en onregelmatig. Maar wist je dat dit soort ademhaling een negatieve invloed heeft op je lichaam en geest? Aan de andere kant, een goede ademhaling kan een krachtig instrument zijn om je leven te transformeren. 

Misschien heb je ooit weleens ervaren hoe diep ademhalen je onmiddellijk een gevoel van kalmte en rust kan geven? De ademhaling is een krachtig instrument dat vaak over het hoofd wordt gezien, maar ademcoaching opent de deur naar een hele nieuwe wereld van welzijn en persoonlijke groei.

 

Stel je voor dat je een eenvoudige, effectieve en altijd beschikbare tool hebt waardoor jij beter met de angst om kunt gaan, precies weet wat je moet doen als er paniek op komt en daardoor het vertrouwen in jezelf terug krijgt. Hoe mooi zou dat zijn? Hoeveel kracht en rust zou je dat geven?

 

Tijdens mijn traject krijg je ingesproken adem/meditatie en somatische oefeningen mee zodat je daar thuis mee kunt gaan oefenen. Het oefenen is een heel belangrijk onderdeel van mijn traject. Want hierdoor ga je sneller en bewuster groeien.  Hier zijn enkele redenen waarom ademcoaching zo waardevol is:

 

  • Stressvermindering: Ademcoaching leert je ademhalingstechnieken die je kunt gebruiken om stress en spanning te verminderen. Door bewust te ademen, activeer je het parasympathische zenuwstelsel, dat verantwoordelijk is voor ontspanning en herstel. Dit helpt je om stress te verminderen, je geest te kalmeren en een gevoel van innerlijke vrede te ervaren.
  • Emotionele balans: Onze ademhaling is direct verbonden met onze emoties. Ademcoaching helpt je om een diepere verbinding met je ademhaling te maken en bewustzijn te ontwikkelen rond je emotionele patronen. Door middel van ademhalingstechnieken kun je negatieve emoties loslaten, emotionele blokkades opheffen en een gevoel van evenwicht en welzijn bevorderen.
  • Energie en vitaliteit: Adem is levensenergie. Ademcoaching helpt je om je ademhaling te optimaliseren, waardoor je meer zuurstof naar je lichaam en je cellen kunt brengen. Dit verhoogt je energieniveaus, verbetert je algehele vitaliteit en stelt je in staat om met hernieuwde kracht en veerkracht in het leven te staan.
  • Persoonlijke groei: Ademcoaching gaat verder dan alleen het fysieke en emotionele aspect. Het opent de deur naar diepere lagen van bewustzijn en zelfontdekking. Door middel van ademwerk kun je oude patronen loslaten, belemmerende overtuigingen transformeren en je ware potentieel ontketenen. Het is een reis van persoonlijke groei en transformatie die je leven op alle niveaus kan veranderen.
  • Verbinding met het nu: Onze ademhaling is altijd in het huidige moment. Ademcoaching helpt je om in het hier en nu te zijn, om volledig aanwezig te zijn in je lichaam en geest. Het brengt je terug naar het moment, weg van zorgen over het verleden of de toekomst. Door bewust te ademen, kun je een diepe verbinding met jezelf ervaren en het volledige potentieel van het huidige moment benutten.

 

Maar het beste van ademcoaching is dat het een levenslange vaardigheid is die je altijd bij je draagt. 

Meer over de adem.

“Klachten zijn een vriendelijk signaal van je lichaam om te laten zien dat er iets niet goed gaat”

hyperventilatie coaching
d

Wat maakt mijn traject zo bijzonder voor jou?

Je gaat tijdens een traject ervaren hoe je de adem in kunt zetten voor echte diepe rust! Je gaat een krachtige tool ontdekken die je in elk moment het vertrouwen en plezier weer terug kan brengen in je leven.

 

Je gaat voelen en ook echt geloven dat het alleen maar beter kan gaan worden. En ook je zelfvertrouwen gaat groeien omdat je voelt dat je nu echt juiste tools en handvaten hebt gevonden die jou blijvend kunnen helpen.

 

Als jij gaat ervaren dat je invloed kunt uitoefenen op hoe jij je wilt voelen, dan kun je dat op elk moment inzetten.

Ik gun jou de groei die je verdient! Nu jij nog?

 

De trajecten bestaan uit gesprekken van ongeveer 75 minuten, je krijgt opnames mee van adem en somatische oefeningen die je thuis kunt luisteren. En ik vind het tussentijds contact ook heel belangrijk.  Ik heb liever dat je me vaker iets vraagt waardoor je makkelijker blijft groeien dan dat je zelf aan blijft klooien en blijft hangen in onzekerheid en twijfel.

 

Liefs Nanda

 

PS: Ieder traject is anders maar meestal werk in met 5 sessies. Dit bespreken we samen aan de hand van een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek.

 

♥ Klik hier voor extra  inspiratie.

Waarom is de adem zo belangrijk als je last hebt van angst en paniek?

 

Als je last hebt van angst en paniek, kan de ademhaling een cruciale rol spelen bij het vinden van rust en het beheersen van deze gevoelens. Hier zijn een paar redenen waarom de ademhaling zo belangrijk is in het omgaan met angst en paniek:

 

  • Regulering van het zenuwstelsel: Een diepe, rustige ademhaling activeert het parasympathische zenuwstelsel, dat verantwoordelijk is voor ontspanning en het kalmeren van het lichaam. Wanneer je angst ervaart, gaat je ademhaling vaak sneller en oppervlakkiger. Door je bewust te richten op je ademhaling en deze te vertragen, kun je het zenuwstelsel in balans brengen en een gevoel van kalmte bevorderen.
  • Verlichting van fysieke symptomen: Angst en paniek kunnen gepaard gaan met verschillende fysieke symptomen, zoals een versnelde hartslag, kortademigheid, duizeligheid en beklemming op de borst. Door bewust en diep te ademen, kun je de zuurstoftoevoer naar je lichaam vergroten en deze fysieke symptomen verminderen. Het helpt je om je hartslag te vertragen, zuurstof naar je spieren te brengen en je lichaam te ontspannen.
  • Afleiding van negatieve gedachten: Wanneer angst en paniek toeslaan, kan de geest overweldigd worden door negatieve gedachten en zorgen. Door je aandacht te richten op je ademhaling, geef je je geest een afleiding van deze negatieve gedachten. Het brengt je aandacht naar het huidige moment en helpt je om je te concentreren op iets positiefs en kalmerends.
  • Beheersing van de ademhaling: Angst en paniek kunnen leiden tot hyperventilatie, waarbij je snel en oppervlakkig ademt. Dit kan een vicieuze cirkel van angst versterken. Door ademhalingstechnieken toe te passen, zoals langzame en diepe buikademhaling, kun je de controle over je ademhaling terugnemen. Dit helpt om de hyperventilatie te doorbreken en een gevoel van rust te herstellen.
  • Mindfulness en ontspanning: De ademhaling is een anker voor mindfulness en ontspanning. Door je bewust te worden van je ademhaling en je erop te focussen, kun je in het moment blijven en je geest kalmeren. Dit bevordert een gevoel van ontspanning en helpt je om los te komen van de angstgedachten die je overweldigen.

 

Het is belangrijk op te merken dat ademhalingstechnieken niet bedoeld zijn als een snelle oplossing voor angst en paniek, maar eerder als een waardevol hulpmiddel in je algehele aanpak van het omgaan met deze uitdagingen.

Door bewust te ademen en je ademhaling in balans te brengen, kun je een krachtige tool gebruiken om angst en paniek te verzachten en een gevoel van kalmte en controle te herstellen.

Het is een proces dat tijd en oefening vergt, maar met doorzettingsvermogen en de juiste begeleiding kun je leren om de kracht van je ademhaling te benutten en angst te overwinnen.

 

Reviews.