Angst om gek te worden. Zo kom je er vanaf.

Angst om gek te worden.

Angst om gek te worden. Zo kom je er vanaf.

Begrijpen hoe je brein werkt en wat er nodig is om het te overwinnen is ontzettend belangrijk. Ook is het natuurlijk heel belangrijk om te leren hoe je uit je hoofd moet gaan zodat je minder mee gesleurd wordt in deze gedachtegang. Want je bent niet je gedachtes. Het begrijpen is een belangrijk onderdeel in mijn coachingtrajecten. Want als je snapt hoe het werkt, dan ervaar je direct al meer helderheid. En helderheid geeft rust en vertrouwen. Want angst is een complexe emotie die je op verschillende manieren kan beïnvloeden. Eén van de dingen die ik vaak hoor, is  dat mensen de angst hebben om gek te worden. Het idee dat jij je eigen geest niet meer onder controle kunt houden, voelt angstaanjagend.

Ik heb het gevoel dat ik gek word!

Deze gedachte heb ik zelf tijdens mijn angststoornis ook vaak gehad. Het voelde zo ontzettend naar dat er spontaan allerlei gekke gedachtes in mijn hoofd kwamen. Ik wilde er vanaf maar dat maakt het alleen maar erger. Ik wist toen nog niet hoe ik uit mijn hoofd moest gaan en ik had ook nog nooit geleerd dat ik niet mijn gedachtes ben. Het maakte me vreselijk onrustig omdat ik mezelf gewoon helemaal niet meer kende. Ik was vooral bezig met de vraag: Hoe kom ik hier vanaf? Ik weet nu dat die vraag niet werkt want hierdoor hield ik het alleen maar in stand. Voor mij is de angststoornis alweer 10 jaar geleden en ik kan er nu heel anders naar kijken. En daarom doe ik wat ik doe. Ik heb een traject ontwikkeld waarin ik alles heb gestopt wat ik de afgelopen 10 jaar heb geleerd. En dit leer ik jouw met alle liefde zodat jij ook weer kunt genieten.

Hoe om te gaan met de angst om gek te worden.

  1. Het is allereerst belangrijk dat je met iemand gaat praten. Want in je eigen hoofd maakt je het alleen maar erger. En als je geen idee hebt hoe je hiermee om moet gaat, dan raak je alleen maar verder van jezelf verwijderd
  2. Ga op zoek naar effectieve manieren om uit je hoofd te gaan. Ademoefeningen werken heel goed omdat ze echt voor ontspanning zorgen en de adem haalt je uit je hoofd
  3. Tijdelijke afleiding werkt natuurlijk ook maar weet dat dit altijd maar tijdelijk is. Dus blijf niet doorrennen om er van weg te lopen. Want zodat je stil gaat zitten is het er weer
  4. Zorg goed voor jezelf doormiddel van de juiste voeding, beweging en slaap. Het is belangrijk om je energie hoog te houden want als je moe bent lijkt alles erger in je hoofd
  5. Accupunctuur is ook een goede manier om je energie weer in balans te brengen
  6. Leer onder begeleiding om te gaan mediteren. Want hierdoor leer je dat je niet je gedachtes bent en kun je alles meer van een afstand leren bekijken.
  7. Gebruik krachtige affirmaties om je mindset in het moment te veranderen. Bijvoorbeeld: Ik heb geduld en vertrouwen in alles wat er is of Ik ben veilig waar ik ook ben. Dit heeft mijn overal doorheen gesleept.

Als je meer wilt weten over wat ik doe of voor je kan betekenen, klik dan op deze link.

En nog even filmpje van mij voor jou. Voor meer filmpjes en tips Klik hier om mijn youtube kanaal te bekijken

Liefs,

 

 

 

Geen reactie's

Geef een reactie