5 overtuigingen die je weerhouden van ontspannen

ik kan niet meer ontspannen

5 overtuigingen die je weerhouden van ontspannen

In een wereld die constant in beweging is, lijkt ontspanning soms een schaars goed te zijn. We zetten onszelf onder druk, stellen hoge eisen en vinden altijd wel een reden waarom ontspannen op dit moment niet mogelijk is. Maar wat als die redenen eigenlijk overtuigingen zijn die ons beletten om te ontspannen? Hier zijn vijf van deze overtuigingen en hoe je ze kunt uitdagen.

1. “Ik heb geen tijd om te ontspannen.”

Dit is een van de meest voorkomende overtuigingen die mensen hebben. De waarheid is echter dat ontspannen geen tijdrovende taak hoeft te zijn. Het kan zo simpel zijn als een paar minuten mediteren, een korte wandeling maken of zelfs diep ademhalen terwijl je aan je bureau zit. Het draait om prioriteit geven aan je welzijn, zelfs in drukke tijden.

2. “Ontspannen is luiheid.”

Sommigen beschouwen ontspannen als een vorm van luiheid. Dit is een schadelijke overtuiging die ervoor kan zorgen dat je jezelf overwerkt. Ontspannen is geen teken van luiheid; het is essentieel voor je gezondheid en productiviteit. Het stelt je in staat om op te laden, zodat je beter kunt presteren in andere aspecten van je leven. Deze was voor mij echt een lastige om te doorbreken.

3. “Ik moet altijd productief zijn.”

Veel mensen geloven dat ze altijd productief moeten zijn om waardevol te zijn. Dit kan leiden tot burn-out en constante stress. Het is belangrijk om te begrijpen dat ontspanning geen verspilde tijd is. Het verbetert je productiviteit en creativiteit, waardoor je effectiever kunt werken wanneer het er echt toe doet.

4. “Ontspanning is egoïstisch.”

Sommigen voelen zich schuldig als ze tijd voor zichzelf nemen omdat ze denken dat ze anderen in de steek laten. Maar onthoud dat je beter in staat bent om anderen te helpen als je zelf goed in je vel zit. Ontspanning is geen egoïsme; het is zelfzorg, en het stelt je in staat om er meer te zijn voor de mensen om je heen.

5. “Ik moet altijd bereikbaar zijn.”

Dit is een moderne overtuiging die wordt gevoed door onze constante verbondenheid via smartphones en sociale media. Het idee van altijd bereikbaar moeten zijn, kan echter leiden tot stress en angst. Het is belangrijk om digitale grenzen te stellen en tijd vrij te maken waarin je niet constant wordt gestoord.

Het uitdagen van deze overtuigingen kan de weg vrijmaken voor een meer ontspannen en evenwichtig leven. Ontspanning is geen luxe; het is een noodzaak. Het is tijd om deze belemmerende overtuigingen los te laten en te erkennen dat ontspannen juist bijdraagt aan een gezonder, gelukkiger en meer vervuld leven. Geef jezelf toestemming om te ontspannen en zie het als een waardevolle investering in jezelf en je toekomst.

Als je aan de slag wilt gaan om dingen echt te gaan doorbreken dan is het belangrijk om meer bewustwording te gaan creeren. Als je niet dagelijks oefent, dan val je te snel weer terug in je oude gewoontes. We leven 98% van de tijd onbewust dus hier is wel wat oefening voor nodig. Als je er klaar mee bent om elke keer weer terug te vallen in je oude patronen/ overtuigingen, laat het me dan weten via deze link.

Ik help je met alle liefde verder.

Hier alvast een video van mij voor jou.

Liefs Nanda

 

Geen reactie's

Geef een reactie