Meest gestelde vragen.

Coaching voor angst en paniekklachten

Meest gestelde vragen.

 

 1. Hoe bedwing ik de negatieve stemmen in mijn hoofd?

 

 • Het is belangrijk dat je niet probeert om er vanaf te komen omdat je dan bezig bent met de negatieve kant ervan. Maar de kunst is om jezelf de juiste vragen te stellen. Is dit waar? Zo niet, zet er dan een andere positievere gedachte tegenover.

 

 1. Hoe kan ik mijn gedachten tot rust brengen tijdens het mediteren?

 

 • De makkelijkste manier is om je aandacht naar je adem te brengen. Maar het doel van mediteren is niet dat je niet mag denken. Het gaat er juist om dat je bewuster wordt van wat je denkt.

 

 1. Hoe kom ik van mijn angst af?

 

 • We zijn vaak bezig met dat we ergens vanaf willen maar dat versterkt het gevoel vaak alleen maar. De kunst is om te gaan kijken wat je op dit moment kunt gaan doen om je zenuwstelsel te kalmeren. Dit kun je doen doormiddel van de adem zodat je de rust/ herstel kant activeert.

 

 1. Hoe begin ik met ademoefeningen?

 

 • Als je gaat beginnen is het verstandig om te gaan liggen zodat de adem de ruimte krijgt. Het is belangrijk om het niet te forceren dus je gaat eerst voelen hoe je adem vanzelf in en uit gaat. Als je dat eenmaal geobserveerd hebt, kun je de adem langzaam gaan veranderen. Het belangrijkste is dat de uitadem langer is dan de inadem. Dis kijk of je daar langzaam naar toe kunt werken!

 

 1. Hoe zorg ik ervoor dat mijn partner mijn angstgevoel beter begrijpt?

 

 • Dit is een hele belangrijke. Communicatie is echt de sleutel. Benoem vaker hoe jij je voelt en misschien ook wel dat jij je schuldig voelt omdat jij je zo voelt. Voor een ander kan het lastig zijn om te begrijpen maar als jij hem/ haar daar vaker in meeneemt, geef je diegene wel de kans om het te kunnen snappen.

 

 1. Hoe kom ik van mijn hyperventilatie af?

 

 • Het is bij alles waar je vanaf wilt belangrijk dat je focus verlegt naar hoe je zo goed mogelijk voor jezelf kunt zorgen. Dus probeer om de negatieve lading eraf te halen. Dit is al een oefening op zich­čśë Maar je kunt tegelijkertijd de adem hier heel goed voor gebruiken. Probeer de adem vanuit een ontspannen houding langzaam te veranderen. Je kunt je handen op je buik leggen zodat je bewuster de adem omlaag brengt. Het is hierin heel belangrijk om niks te forceren. Probeer gewoon de adem iets dieper en langer te maken. In het begin kan het ongemakkelijk aanvoelen en misschien heb je ook wel het gevoel dat het erger wordt. Maar blijf oefenen want het gaat je echt een hele hoop opleveren.

 

 1. Hoe kom ik beter in slaap?

 

 • Er zijn natuurlijk heel veel dingen die kunnen werken. Het begint natuurlijk al bij je dag. Hoe je dag verloopt, heeft natuurlijk invloed op de nacht. Maar een paar fijne tools zijn ademoefeningen ( uitadem langer maken), met je benen omhoog tegen de muur (yoga) , magnesium, positieve dingen opschrijven, slaapthee of eventueel afleiding door een boek of rustgevend muziekje.

 

 1. Hoe kan ik omgaan met moeilijke momenten?

 

 • Weten dat het ook weer voorbij gaat. We willen er vaak zo snel mogelijk vanaf en dit zorgt er vaak voor dat het nare gevoel langer aanhoudt. Als je elke dag een paar minuten naar je adem gaat, gaat je al meer rust brengen. En het is ook heel goed om je positiviteit te gaan trainen. Zodat je die dingen ook blijft zien.

 

 1. Hoe kom ik af van de spanning in mijn lichaam?

 

 • Dit kun je doen door rust te brengen in je hoofd doormiddel van de adem. Dit zorgt ervoor dat je denken en je zenuwstelsel tot rust komen. Alles begint in je hoofd.

 

 1. Waarom gaat mijn hart zo snel?

 

 • Dit kan komen doordat je teveel denkt of verkeerd ademt. Dit kun je heel makkelijk aanpakken door je adem te veranderen. Meer rust brengen in je adempatroon zorgt ervoor dat je ook meer rust gaat voelen in je hoofd. En dit zorgt er ook weer voor dat je hart rustiger gaat kloppen.

 

Extra inspiratie: Video: Hoe kom ik van mijn nare gevoel af?

Voor nog meer informatie: Klik hier voor nog meer blogs

Klik hier voor mijn aanbod 1 op 1 coaching

Geen reactie's

Geef een reactie