Te snel ademen.

Te snel ademen.

Te snel ademen.

Te snel ademen.

Verreweg de belangrijkste oorzaak van te snel ademen is aanhoudende geestelijke druk. Je kunt dit ook stress of spanning noemen. Als je langdurig onder stress werkt, zal je adempatroon verstoord zijn. En een verstoord adempatroon is een puur lichamelijke verklaring van de hierboven genoemde klachten.

Bij een te snelle ademhaling gebruik je dus in een korte tijd veel energie.

Vervolgens kom je zonder te zitten en moet je leven op je reserves. Dat gaat natuurlijk een hele tijd goed. Wat je vaak ziet is dat we steeds meer op koffie of andere stimulerende middelen of medicijnen gaan leven omdat we op zoek zijn naar energie. Om weer even een paar uur door te kunnen zonder in te kakken. Ook van teveel eten gaat je ademhaling omhoog. Vooral van vlees, zuivel en zoet. Ook is te snel eten en niet goed kauwen slecht voor je ademhaling. Je slik hierdoor teveel lucht naar binnen waardoor je een opgeblazen gevoel creëert.

Tegenwoordig zitten we echter heel veel in het Actieve systeem waardoor we onbewust te snel zijn gaan ademen.

Het GAS zit er volledig op, we worden wakker, springen uit bed, doen iets te eten in onze mond en rennen de deur uit, en sommige moeten naast zichzelf ook nog voor anderen zorgen zoals de kinderen. In de auto eten we ons ontbijt op, haasten ons en rennen naar het werk. Waar vervolgens weer veel van je wordt verwacht en we vaak maar 30 min pauze krijgen om te eten en even naar buiten te gaan. Na het werk snel naar de winkel, kinderen tussendoor nog ophalen, eten maken, afwassen, kinderen in bed stoppen en dan pas krijgen we eindelijk rust. Ik vind het dus niet zo gek dat ik in mijn praktijk veel mensen tegenkom met darm problemen. Het rust systeem, dus het spijsverteringssysteem, heeft geen enkel moment de tijd gekregen om zijn werk te doen.

De Rem mag er meer op.

Liefs Nanda

Mocht je  meer willen weten of leren, klik dan op deze link.

Een korte video van mij voor jou

 

Geen reactie's

Geef een reactie