Hoe kan ik mezelf meer accepteren?

Mezelf leren accepteren

Hoe kan ik mezelf meer accepteren?

Hoe kan ik mezelf meer accepteren?

Ik ging mijzelf accepteren, maar werd niet door iedereen geaccepteerd.

Dit is iets wat ik soms best wel heel lastig vond. Ik veranderde van binnen en daardoor ook van buiten en daar moesten mensen aan wennen en ik natuurlijk ook!;) Ik vond het ook wel eng want ik was bang om mensen kwijt te raken. En daardoor was er ook best vaak twijfel. En gedachtes zoals: “Wil ik eigenlijk wel veranderen?’ Het bekende voelde veilig en fijn. Maar ik voelde ook elke keer weer opnieuw vanbinnen dat ik mijn groei niet tegen kon houden. Het was mijn tijd om mezelf te gaan worden. Het was tijd om verantwoordelijkheid te gaan nemen voor mijn eigen geluk.
En daar begon de verandering. Ik was niet meer de Nanda die altijd maar Ja zei. Ik was niet meer de persoon die altijd maar mee praatte. Ik was niet meer de pleaser die ik altijd geweest was.

Ik was ook niet meer de onzekere Nanda die dacht dat ze niks kon.

En ja dat was voor beide kanten even wennen. Ik maakte het natuurlijk aan de binnenkant allemaal mee. En de uitkomst daarvan kwam in kleine stapjes de buitenwereld in.
Mijn focus lag in het begin heel erg op de angst om dingen/mensen te verliezen die zo bekend voor mij waren. Maar gelukkig kwam daar langzaam ook meer helderheid en bewustwording in.
Er zijn mensen die tijdelijk met je meelopen in het leven en er zijn mensen die altijd bij je blijven. Mensen die tijdelijk met je meelopen passen op dat moment bij jou energie. Je zit dan allebei op dezelfde frequentie/golflengte. Maar als de een veranderend en de ander niet, dan kan het zijn dat je niet meer op dezelfde frequentie zit waardoor je voelt dat het niet meer past.

Ik leerde mezelf  en alle veranderingen gelukkig steeds meer accepteren.

Je voelt dat het niet meer past maar het loslaten blijft een lastig proces. Het los laten heeft niks te maken met dat je die persoon niet meer leuk vind maar alles met dat je energie veranderd is!
Maar ik kan je meegeven uit eigen ervaring, dat er alleen maar mooiere dingen en mensen op je pad komen. Alles wat wel aansluit bij de energie die jij op dat moment uitstraalt.
Dus mocht je in dit proces zitten, weet dan dat alles altijd VOOR werkt. En probeer je focus te verleggen naar de mooie dingen die op je pad komen.

Liefs Nanda Een korte video van mij voor jou

Mocht je meer willen weten of leren, klik dan op deze link.

 

Geen reactie's

Geef een reactie