Hoe kom ik van mijn onrust af?

Hoe kom ik van mijn onrust af?

Hoe kom ik van mijn onrust af?

Hoe kom ik van mijn onrust af?

Ik geef je in deze blog een aantal tips en inzichten hoe je van je onrustige gevoel af kunt komen en je ontdekt aan het einde een fijne ademoefening voor meer rust. En ik laat je ook nog zien waarom het zo belangrijk is om je bewustzijn te gaan vergoten. Want je wil de zin: ‘Hoe kom ik van mijn onrust af’ niet te vaak blijven herhalen voor jezelf.

Je bent niet het onrustige gevoel.

Dit is iets wat heel belangrijk is om te begrijpen. Want we maken alles vaak te persoonlijk. Je bent niet je gedachtes en gevoelens. Je ervaart ze alleen maar. Dus het onrustige gevoel ervaar je maar je bent het niet. Zodra jij gaat leren hoe je dit meer vanaf een afstand kunt gaan bekijken, hoe meer rust jij vanzelf gaat ervaren. .

We willen er vaak zo snel mogelijk vanaf.

Wat er meestal gebeurd is dat we zo snel mogelijk van de negatieve gevoelens af willen en de positieve gevoelens willen we vaak vasthouden. Maar dat werkt helaas niet altijd helemaal lekker. Want doordat je ergens vanaf wilt, hou je het onbewust in stand, Zo werkt het met de wet van de aantrekking. Alles wat je aandacht geeft, groeit. Dus het is belangrijk om de zin: ‘Hoe kom van mijn onrust af’ te vervangen door ‘Hoe kan ik makkelijker ontspannen?’

Positiviteit trainen

Waarom is dat zo belangrijk? Om te beginnen is het handig om te weten hoe het werkt in het oerbrein. Ons oerbrein is zo ontwikkeld dat het in eerste instantie gefocust is op het gevaar. Dit was natuurlijk in de oertijd ook heel belangrijk want dit zorgde ervoor dat we heel alert waren zodat we konden overleven. Maar in de huidige tijd is dit natuurlijk niet altijd meer nodig.

Het negatieve onrustige gevoel blijft plakken en en het positieve rustige gevoel waait voorbij.

Dagelijks je positiviteit trainen is echt een must. Dit kun je al doen door elke avond voordat je gaat slapen 3 dingen op te schrijven waar je dankbaar voor bent. Hierdoor train jij je brein om eerder het positieve op te gaan merken. Waardoor je minder beren op de weg gaat zien en dus meer kunt gaan genieten.

Het vergroten van je bewustzijn zorgt ervoor dat je steeds vaker en makkelijker kunt schakelen van een onrustig gevoel naar een ontspannen gevoel.

We leven 98% van de tijd onbewust en hierdoor hebben we niet in de gaten waar de onrust nou eigenlijk vandaan komt en vooral hoe we dit kunnen schakelen. Als je dit niet gaat trainen dan blijf jij denken zoals je denkt en je dus ook voelen zoals jij je voelt. Als jij niks gaat veranderen in je manier van denken/leven dan blijft het onrustige gevoel de overhand hebben. En dan komt er een keer een moment dat je lichaam nog duidelijker aan gaat geven dat er nodig iets moet veranderen.  Het doorbreken van je patronen is alleen mogelijk als er meer bewustzijn is gecreëerd. En dit kun je doen zelf doen doormiddel van meditatie.

In het NU zijn er geen ‘problemen’.

Pas als jij aan iets denkt, is het er. En daarom is het zo belangrijk om in het NU te leven. En misschien vraag jij jezelf nu af: “Maar hoe doe ik dat dan?’ Dit kun je oefenen doormiddel van meditatie. Er zijn veel mensen die meditatie iets vaags vinden maar het is juist heel normaal. Weet je wat ik meestal zeg tegen mensen die het vaag vinden? Ik zeg dan: ‘Weet je wat vaag is, de hele dag met je hoofd in het verleden en de toekomst zweven. Meditatie is eigenlijk niet zo heel moeilijk maar we maken het voor onszelf vaak heel moeilijk. Meditatie is gewoon je aandacht elke keer terug brengen in dit moment. Je merkt op als je afdwaalt en je brengt je aandacht weer terug. Dat is alles. Hierdoor ontwikkel je meer bewustzijn waardoor je gaat zien dat je altijd een keuze hebt en niet je gedachtes bent. Waardoor je vaker bewustere en fijnere keuzes kunt gaan maken zodat je eindelijk weer rust gaat ervaren. En door die rust wordt je steeds meer jezelf en kun je echt gaan genieten.

Oefenen met de adem.

Een tool die het nog makkelijker maakt om in het moment te leven en om meer rust te ervaren is je ademhaling. Je adem is altijd in dit moment. En door de adem op de juiste manier in te zetten, ga je sneller meer rust ervaren in je hoofd en in je lijf. Je adem is de snelste weg naar meer ontspanning en rustKlik op deze link voor een fijne ademoefening.

Ik hoop dat ik je heb kunnen inspireren met deze blog en mocht je meer willen weten, klik dan hieronder op de link of stuur een berichtje via mijn contactformulier of je kunt natuurlijk gebruik maken van de app functie op mijn website.

Bekijk hier meer over mij en mijn aanbod

Liefs Nanda

Geen reactie's

Geef een reactie