Ademoefening voor meer rust.

Ademoefeningen voor meer rust in je hoofd

Ademoefening voor meer rust.

Ademoefening voor meer rust.

Via deze link kom je gelijk bij een fijne houding die automatisch meer rust geeft.

‘Rustig’ zittend op een stoel doen miljoenen Nederlanders alsof ze in gevaar zijn. Bij gevaar is het lichaam in opperste paraatheid met een hoge hartslag, veel adrenaline en een hoge ademfrequentie. Als je snel ademt gebruik je veel energie en voortdurend te snel ademen leidt tot veel fysieke klachten. Ontdek aan het einde van deze blog een fijne ademoefening voor meer rust.

Een verkeerde ademhaling is gezondheidsprobleem nummer 1. Diabetes, chronische vermoeidheid, angstklachten, depressie, slaapstoornissen, overgewicht, burn-out, hoge bloeddruk, fibromyalgie, allemaal houden ze verband met een verkeerde ademhaling.

 

Verreweg de belangrijkste oorzaak van een te snelle ademhaling is aanhoudende geestelijke druk. Je kunt dit ook stress of spanning noemen. Als je langdurig onder stress werkt, zal je adempatroon verstoord zijn. En een verstoord adempatroon is een puur lichamelijke verklaring van de hierboven genoemde klachten.
Bij een te snelle ademhaling gebruik je dus in een korte tijd veel energie. Vervolgens kom je zonder te zitten en moet je leven op je reserves. Dat gaat natuurlijk een hele tijd goed. Wat je vaak ziet is dat we steeds meer op koffie of andere stimulerende middelen of medicijnen gaan leven omdat we op zoek zijn naar energie. Om weer even een paar uur door te kunnen zonder in te kakken.

Vind de rust in jezelf terug doormiddel van de juiste ademoefening.

Hoe mooi zou het zijn als je zonder hulpmiddelen van buitenaf jezelf tot rust kunt brengen? Dat je jezelf kunt trainen om sneller in de staat van ontspanning te komen en te blijven. Of sneller op een natuurlijke manier energie kunt creëren.
Met vermoeidheidsklachten en concentratieproblemen krijg je vaak alleen het maar het advies om het wat rustiger aan te doen en dat is weinig concreet. Veel klachten kun je in een vroeg stadium eenvoudig en doelgericht bestrijden door de ademfrequentie naar beneden te brengen en het adempatroon te verbeteren.
Per minuut adem je afhankelijk van de omstandigheden tussen de vier en zes keer. 1 ademhaling loopt van het begin van je inademing tot het eind van je uitademing, vlak voor het begin van een nieuwe inademing. Als je ontspannen op een stoel zit, heb je normaal gesproken aan ongeveer 6 keer per minuut genoeg.
Wist je dat denken of piekeren ervoor kan zorgen dat je 5 keer sneller ademt? Als je hoofd overstroomt van gedachten en je weet niet meer hoe het is om een ‘leeg’ hoofd te hebben, raak je daaraan gewend. Je merkt meestal niet eens dat je gedachten invloed hebben op je ademhaling.
Oefening voor inzicht in je ademhaling.
Ga eerst even ontspannen zitten en zet dan een timer voor 1 minuut en ga je ademhaling tellen.
Voel ook heel bewust of je adem hoog of laag is of dat hij diep of oppervlakkig is. Voel ook de lengte van je adem. Het is belangrijk dat je uitadem langer is dan je inadem.

Hieronder vind je een makkelijke ademoefening voor meer rust.

 

Adem 4 tellen door de neus in, hou de adem 2 tellen vast, adem dan zo lang mogelijk uit via de mond met getuite lippen en dan hou dan aan het einde van de uitadem de adem weer even heel vast totdat je voelt dat je weer in wilt ademen. En herhaal dit een aantal keer en voel het verschil. Als je dit 1 keer per dag een minuut lang doet, ga je echt al verschil voelen.

Mocht je meer willen weten of leren,   klik dan op deze link.

Liefs Nanda
Geen reactie's

Geef een reactie