Ik wil gelukkiger zijn.

Angst om gek te worden.

Ik wil gelukkiger zijn.

Ik wil gelukkiger zijn.

Ik wil jou veranderen omdat ik ongelukkig ben!

Misschien herken je dat wel? Dat je regelmatig tegen je partner aan het klagen bent over wat hij allemaal moet veranderen omdat jij niet lekker in je vel zit.

Ik herken deze heel goed en hier was ik ook heel goed in. En ik oefende dit niet alleen thuis maar ook in mijn omgeving. Ik had regelmatig wat op of aan te merken bij de ander. Want jaja ik had het allemaal zo lekker op de rit;) Dat dacht ik tenminste. Dit was onbewust een manier voor mij geworden om niet met mezelf bezig te hoeven zijn. Want als ik daar eenmaal mee aan de slag zou gaan, dan zou ik nog wel ff bezig zijn:) Zonder oordeel naar mezelf he.

Maar gelukkig kwam op dat vlak ook steeds meer bewustwording door de meditatie oefeningen die ik dagelijks deed.

Ik kreeg ineens het besef hoe vervelend dat eigenlijk voor de ander was. Ik gaf onbewust elke keer het gevoel aan de ander dat ik hem of haar dus niet goed vond zoals hij/ zijn was of deed. Ik vond heel lang dat mijn manier de manier was. Maar gelukkig heb ik geleerd om dat meer los te laten. Want mijn waarheid hoeft niet de waarheid van de ander te zijn. Dus ik heb geoefend om meer een open houding aan te nemen en mezelf te laten verassen door de wijsheid van de ander.

En zo zet ik met een nieuwsgierige en open houding mijn persoonlijke ontwikkelingsreis door. Want die houding zorgt ervoor dat ik meer plezier hou in alles wat er op mijn pad komt.

Durf jij nieuwsgieriger te zijn en je oude verhalen meer los te laten?

Liefs Nanda

Mocht je meer willen weten of leren, klik dan op deze link.

Een korte video van mij voor jou

Geen reactie's

Geef een reactie