Hoog gevoeligheid en ademoefeningen.

Ademoefeningen en hoog gevoeligheid

Hoog gevoeligheid en ademoefeningen.

Hoog gevoeligheid en ademoefeningen.

Een korte video van mij voor jou

Soms zou ik willen dat ik mijn hoog gevoeligheid even uit kon schakelen.  Hoog gevoeligheid en willen dat een ander zich altijd goed voelt is niet echt een lekkere combinatie.

Ik werd me ongeveer 8 jaar geleden bewust van het feit dat ik misschien wel hoog gevoelig kon zijn. Bij de psycholoog noemde ze het ADHD en moest ik aan de Ritalin want zonder zou ik niet kunnen functioneren. Maar ik voelde al snel dat dit niet de waarheid was. En gelukkig kwam toen de mindfulness op mijn pad. Ik oefende elke dag met mijn aandacht en adem om in dit moment te leven. En dat werkte voor mij echt ontzettend goed. Ik kon me makkelijker focussen en beter afsluiten voor alles om me heen. Waardoor ik minder leeg gezogen werd door de energie van andere mensen. Ook kon ik alle prikkels veel beter aan omdat ik de aandacht makkelijker bij mezelf kon houden. Ik hield daardoor meer energie over en genoot veel meer van alles om me heen.

Ademoefeningen brachten mij de rust die ik nodig had met mijn hoog gevoeligheid.

Mijn grootste oefening is tegenwoordig nog in mijn eigen gezin en dan vooral met mijn partner. Als ik een bepaalde energie voel, dan kan ik mij daar moeilijk voor afsluiten. En ik merk dan ook gelijk in mezelf op dat ik daar dan wat in wil veranderen. Eerder ging ik daar echt actief mee aan de slag zonder dat ik er wat van zei. Tegenwoordig vraag ik of er iets is. Soms zegt hij: ‘nee niks’ maar voel ik wat anders. En soms zegt hij wel wat er is.

En mijn oefening is dan om er niet gelijk wat in te willen veranderen. Ik probeer dit weleens en dan zegt hij ‘Schat ik mag me toch gewoon even minder voelen,’ (hmmm liever niet:) Want ik wil graag dat iedereen zich goed voelt. Maar ik weet ook dat alles er gewoon even mag zijn.

Want dat is ook mijn oefening. Gewoon helemaal ok zijn als het even niet ok is.

Jaja het leven blijft een leerproces. Ik noem het ook wel de aardeschool:)

Liefs Nanda

Mocht je meer willen weten of leren, klik dan op deze link.

Geen reactie's

Geef een reactie