Hoe kan ik patronen doorbreken?

Hoe kan ik patronen doorbreken?

Hoe kan ik patronen doorbreken?

Hoe kan ik patronen doorbreken?

Je weet dat het anders moet maar voordat je het weet reageer of doe je alles weer op dezelfde manier hoe je het altijd deed. En dan begint de hele negatieve spiraal weer opnieuw. Het oordelen en twijfelen kan weer beginnen.

Waarom lukt het me nou niet? Ik weet toch wat ik anders moet doen. Ik heb al zoveel gedaan en het lukt nog steeds niet. Misschien kan ik het wel niet. Misschien past dit wel niet bij mij? Misschien wil ik het wel niet graag genoeg? Misschien heb ik ook wel niet genoeg discipline? Misschien is dit niet het juiste moment? BLablabla en daar gaat de hele chaos van onzin weer:)

Het brengt je alleen maar verder weg van waar je wil zijn.

En dit is waarom het nodig is om je brein te gaan trainen. Het is belangrijk om in te gaan zien dat je niet je gedachtes bent. Je bent niet de verhalen die je belemmeren. Maar daar is vaak wel eerst rust en ruimte voor nodig. En die creëer je doormiddel van de juiste ademoefeningen. Vanuit rust ontstaat helderheid. En vanuit helderheid ontstaan de juiste keuzes. En kun jij jezelf de juiste vragen gaan stellen zoals: “Wil ik dit geloven of wil ik een ander verhaal gaan creëren.’ Wil ik blijven geloven dat ik onzeker ben of wil ik kiezen voor een sterker verhaal?’

Ik train mezelf al 9 jaar om mijn patronen te doorbreken omdat ik rust en helderheid wil in mijn hoofd zodat ik de juiste keuzes kan maken. Ik wil grotendeels zelf bepalen wat ik denk. En zo start ik mijn dag ook. Mijn brein wil alle kanten op gaan als ik mijn ogen open doe maar vanaf dat moment neem ik de controle over en kies ik voor de gedachtes en intenties die mijn dag fijner maken.

9 jaar geleden was ik een zorgelijke denker en werd ik alleen maar geleefd door mijn hoofd maar het kan echt anders. Als ik het kan, dan kan jij het ook zeker! Je moet alleen wel ergens beginnen;)

Liefs Nanda

Wil je meer weten of leren, klik dan op deze link.

Een korte video van mij voor jou

Geen reactie's

Geef een reactie