Grenzen aangeven.

Grenzen aangeven.

Grenzen aangeven.

Grenzen aangeven.

En daar zat ik weer huilend achter mijn scherm. Waarom laat ik nou weer over me heen lopen? Waarom durf ik nou nog steeds niet mijn grenzen aan te geven? Waarom kom ik nou niet voor mezelf op? Waarom blijft het me raken als iemand op een bepaalde manier tegen me praat?

Dit zijn allemaal vragen die ik mezelf stelde als ik weer met tranen in mijn ogen achter mijn scherm zat. Ik kon ze altijd verbergen omdat ik dan vaak naar de wc liep zodat ik weer tot mezelf kon komen. Want die tranen laten zien was nog zwakker.

Ik baalde van mezelf maar ik legde in eerste instantie de schuld bij de ander neer. Waarom is die ander zo? Waarom doet diegene zo? Waarom denkt die ander dat hij/zij zomaar zo kan doen? Ik ben blij dat ik niet zo ben! Dit waren ook allemaal gedachtes die door me heen gingen. Totdat de bewustwording weer kwam. En dan zei ik tegen mezelf: ‘Ja Nanda je weet dat alles een oefening is. Als iets je nog steeds raakt of nog niet lukt, dan is er nog iets aan de binnenkant wat geheeld of geoefend mag worden.’

Dus daar begon het innerlijke proces en het grenzen aangeven.

Ik ben op zoek gegaan naar de oplossing in mezelf want ik weet dat dat de plek is waar ik invloed op heb. Ik kan die ander niet veranderen. Ik kan alleen mezelf en mijn manier van kijken veranderen. En ik kan je zeggen dat ik flink wat geoefend heb. Ik heb het ook echt de tijd gegeven maar ik kwam wel tot de conclusie dat ik ook niet van iedereen wat hoef te leren;) Soms blijven bepaalde mensen je zo triggeren omdat ze totaal op een andere energie niveau leven. En ik heb daar toen een bewuste keuze in gemaakt om afscheid te nemen van die plek.

Ik ga wel ergens anders oefenen met mensen die iets dichter bij mij als persoon staan. Je hebt altijd een keuze in alles wat je doet. Vergeet die vrijheid niet:)

Liefs Nanda

klik dan op deze link.

Een korte video van mij voor jou

Geen reactie's

Geef een reactie