Ik wil meer rust in mijn hoofd.

Meer rust in je hoofd door ademoefeningen

Ik wil meer rust in mijn hoofd.

Ik wil meer rust in mijn hoofd.

Let op de woorden die je uitspreekt!

Als je meer ontspanning wilt in je leven, is het heel belangrijk dat je bewust gaat worden van de woorden die je uitspreekt. Ik wil in deze blog vooral even inhaken op woorden die ik ouders vaak hoor zeggen.
Ik train mezelf al 9 jaar in bewustwording en ik ben erachter gekomen dat de woorden die we gebruiken heel erg belangrijk zijn. Ze zijn heel belangrijk omdat je onbewust je kids bepaalde overtuigingen mee kunt geven. En vaak veroorzaken we voor onszelf onnodig veel stress.

Er zijn twee hele belangrijke woorden waar je op mag gaan letten en die zijn:
JE MOET …..

Als je zin begint met deze woorden dan is het echt noodzaak om bewust met de woorden om te gaan die daarna komen. Even een aantal voorbeelden:

– Je moet wel je bord leeg eten
– Je moet wel elke dag fruit eten
– Je moet wel met mes en vork eten
– Je moet wel lief zijn vandaag he
– Je moet wel luisteren he
– Je moet je wel gedragen he
– Je moet je wel aanpassen he
– Je moet wel goed leren he

Als er minder moet, ga je vanzelf meer rust ervaren in je hoofd.

En anders…..? Waarom moet dit allemaal? Omdat jij vind dat het moet of omdat iedereen het zo doet? Of omdat je bang bent dat een ander er misschien iets van vindt? Of omdat het altijd al zo is geweest en jij moest het ook?
Het is voor jouw kind niet leuk om 100 keer te horen wat hij/zij zelf ook al snapt en het is voor jouw stress niveau ook niet goed. Want als ze niet doen wat jij vind dat moet, dan heb jij stress.
Dus stel jezelf iets vaker de vraag:
‘MOET dit echt of mag het ook wat losser?’
Leef iets losser en vrijer zodat iedereen meer ontspannen kan leven.
Dus gooi de zinnen ‘Het hoort nou eenmaal zo’ of ‘ik vind dat het ….’ iets meer overboord en stel jezelf open voor een nieuwe manier van leven.
Je zit niet vast!

Liefs Nanda (Een korte video van mij voor jou)

Mocht je meer willen weten of leren, klik dan op deze link.

Geen reactie's

Geef een reactie