Ik ben zo moe.

Controle verliezen bij angst en paniek

Ik ben zo moe.

Ik ben zo moe.

Doe minder aan de buitenkant en meer aan de binnenkant waardoor je minder moeheid gaat ervaren en dus automatisch meer energie gaat voelen.
Ik zie en voel heel veel vermoeidheid. We raken vermoeid doordat we blijven zoeken naar een oplossing buiten onszelf.
We zoeken naar vermaak aan de buitenkant zodat we niet geconfronteerd hoeven te worden met de onrust die we ervaren.
Maar ik kan je uit eigen ervaring vertellen dat je het echte geluk niet aan de buitenkant gaat vinden.

Alles aan de buitenkant kan een toevoeging zijn maar creëert nooit de basis voor echt innerlijk geluk.

Zoeken aan de buitenkant zorgt voor heel veel onrust. En is ook nog eens helemaal niet handig omdat je hier grotendeels geen invloed op hebt.
Dit kwam natuurlijk extra naar voren in de corona tijd. Alles aan de buitenkant veranderde en daar kwam de onrust. Alle afleiding was weg en toen kwam het ware gevoel naar boven. En dit was bij veel mensen niet een rustig en gelukkig gevoel.
En natuurlijk was dit ook wel een extreme situatie maar het zegt wel veel over het wat er echt zit.
We zeggen vaak dat we gelukkig zijn maar dit hangt vaak wel samen met dat alles aan de buitenkant goed moet gaan.
Als jij echt geluk wilt voelen aan de binnenkant, dan zou ik stoppen met zoeken aan de buitenkant.
Ik was vroeger altijd buiten mezelf aan het zoeken naar een gelukkig gevoel. Ik wilde altijd aardig gevonden worden, ik plande elke minuut vol met leuke dingen, ik probeerde het perfecte kind te zijn en ik was overal op zoek naar waardering en gezien worden.

Maar er kwam nooit in me op dat ik dit beter aan de binnenkant kon gaan zoeken.

Ik mocht mezelf gaan waarderen en zien zoals ik was.
En ik kan je zeggen dat ik hier de laatste 9 jaar heel actief in hebt geoefend. En dit heeft me zoveel rust gegeven. Ik vind het heerlijk om alleen te zijn omdat ik ok ben met mezelf. Ik voel me gelukkig en rustig omdat ik niet meer hoef te zoeken. Ik weet dat ik goed ben zoals ik ben en daar heb ik geen bevestiging meer voor nodig.
En dit gun ik jou ook. Je mag ontspannen in alles wat er is. Streven en zoeken aan de buitenkant gaat je niet gelukkiger maken omdat het toch nooit goed genoeg is en alles veranderd continu. Er komt altijd wel weer iets nieuws om je bezig te houden.
Ontspan.
Liefs Nanda
Mocht je meer willen weten of leren, klik dan op deze link.
Geen reactie's

Geef een reactie