Gaat de angst ooit nog weg?

Leven zonder angst

Gaat de angst ooit nog weg?

Gaat de angst ooit nog weg?

Ik krijg regelmatig de vraag of ik nog weleens last heb van de angst.

Vaak wordt die vraag door mensen gesteld die er nog midden in zitten. Als je last hebt van een angststoornis, dan hoop je alleen maar dat je er ooit helemaal weer van af komt. Of sommige zeggen juist: ‘Ik denk dat ik er nooit meer helemaal vanaf kom!’
Er is hoop, twijfel of bijna een gevoel van zekerheid.
Ik kan hier nooit een vast antwoord op geven. Het is natuurlijk bij iedereen anders. Het enige waar je invloed op hebt, is op dit moment. Je kunt hier en nu oefenen in je vertrouwen. Want je hebt alleen dit moment. Als je vanuit onrust bezig gaat zijn met de toekomt, dan kun je verwachten dat er bijna altijd een angstig gevoel bij komt kijken.

Verander de gedachte: ‘Gaat de angst nog weg’ naar ‘ als ik blijf oefenen weet ik dat ik steeds meer vertrouwen ga voelen’.

Dus mijn tip aan jou: Oefen om met je aandacht hier te zijn en oefen met de adem om je zenuwstelsel tot rust te brengen. Dan creëer je meer rust in je hoofd en je lichaam gaat minder snel in je vecht/vlucht stand.
Als ik even naar mijn eigen situatie kijk, dan heb ik onrustige gedachtes als ik weet dat ik naar iets toe ga wat druk is en als ik ga sporten.
Ik heb altijd wat schakel tijd nodig als ik midden in de drukte moet gaan zitten of staan en ik zie geen uitweg. En ik heb last van mijn adem als hij sneller gaat door het sporten. Dit triggert een angstig gevoel in mij.
Iets wat heel belangrijk is als je hier ook nog tegenaan loopt is, probeer er geen oordeel op te hebben. Het is er nou eenmaal. Als jij er iets van gaat vinden, maak je het onnodig groter. En dat wil je juist niet!
Ik kwam op deze vraag omdat ik vanmiddag naar de carnaval ga en daar is het meestal druk! Maar ik ga wel want ik weet dat ik het kan!!!!

Liefs Nanda Een korte video van mij voor jou

Mocht je meer willen weten of leren, klik dan op deze link.

Geen reactie's

Geef een reactie