Verwachtingen leren loslaten.

Loslaten van verwachtingen

Verwachtingen leren loslaten.

Hoe kun je verwachtingen leren loslaten?

Een verwachting zegt: ‘Alleen als …. gebeurt, ben ik gelukkig!’
Voel je hoe zwaar dit klinkt. En wat een verantwoordelijkheid leg je dan ook buiten jezelf neer.
Geven verwachtingen je vaker een gelukkig gevoel of zorgt het vaker voor teleurstellingen?
Als ik voor mezelf praat dan ervaar ik vaker teleurstellingen. En dat is ook 1 van de redenen waarom ik ben blijven oefenen. Ik wil niet bezig zijn met dingen buiten mezelf en waar ik geen invloed op heb.
Ik wil verantwoordelijkheid nemen voor mijn eigen stuk daarin. Ik kan mijn manier van kijken veranderen. Ik wilde graag meer rust in mijn leven en wist dat ik daarvoor mezelf dagelijks moest gaan trainen om meer in het moment te gaan leven.

Want ik heb alleen maar invloed op dit moment. En in dit moment wil ik leren om verwachtingen los te laten.

Als ik meer hier in dit moment leef, is er nog geen morgen. En dus ook geen verwachting richting de toekomst. De meeste problemen ontstaan omdat we geen idee hebben hoe we uit ons hoofd moeten gaan en hoe we dus in dit moment kunnen leven. We zijn continu het verleden erbij aan het halen en ons zorgen aan het maken over de toekomst.

Even een kleine reminder:
Het verleden is geweest en de toekomst moet nog komen. Dus je hebt alleen dit moment. En in dit moment is er nog niks aan de hand. Pas als jij gaat denken, komt er een verhaal en vaak onrust.
Het leven kan een heel stuk makkelijker zijn als jij weet hoe je kunt schakelen van denken naar voelen. Want je hoofd leeft meestal in het verleden en in de toekomst. En je lichaam is altijd in het NU.
Gun jezelf een snellere weg naar meer geluk door uit je hoofd te gaan:)
Mocht je meer willlen weten of leren, klik dan op deze link.
Geen reactie's

Geef een reactie