Ik voelde me eenzaam en schuldig.

Ik voelde me schuldig en eenzaam

Ik voelde me eenzaam en schuldig.

Ik voelde me eenzaam en schuldig.

Ik wil me zo graag beter voelen! Terwijl je probeert te herstellen, draag je elke dag een schuldgevoel met je mee. En ben je ook te vaak bezig met de gedachte: ‘Wat zullen ze wel niet denken!’ Of ‘Kan ik wel of niet leuke dingen gaan doen want dadelijk kom ik mijn collega’s tegen!’ Je wil door dat schuldgevoel vaak weer sneller aan het werk dan dat je eigenlijk aan kunt. Ik voelde me ook schuldig omdat ik alles kon geven binnen mijn gezin.

Wat er tegenwoordig steeds meer gebeurd is dat we met onze aandacht veel te veel aan de buitenkant zijn.

We zijn teveel met een ander bezig. Wat zou een ander vinden van mij?
En dat kan ook 1 van de redenen zijn waardoor je eventueel ben vastgelopen. Je bent steeds verder weggeraakt van jezelf. Je stelt jezelf niet meer de vraag: “Wat voelt voor mij goed?’ of “Wat zou op dit moment het beste zijn voor mijn herstel?’
Ik weet nog goed toen ik in dit proces zat, dat ik dit heel lastig vond. Ook op het moment dat ik ging opbouwen met mijn werk. Toen had ik gedachtes zoals: ‘Ik moet niet te blij doen als ik er ben want
dan denken ze dat ik weer helemaal beter ben en dus langer kan werken!’ Of ‘Zal ik wel of geen make-up op doen want als ik make-up op doe dan zie ik er beter uit en dan verwachten ze misschien dat ik meer kan!’
Dit vond ik echt heel lastig! Want ik zag er aan de buitenkant niet ‘ziek’ of moe uit maar zo voelde ik me wel.

Niemand zag het werk wat ik aan de binnenkant deed! Hierdoor voelde ik me best wel eenzaam.

Als dit herkenbaar voor je is. wil ik je echt als tip geven om meer uit je hoofd te leren gaan. Om hier echt actief in te gaan oefenen. Want in je hoofd maak je alles vaak groter. En doordat je teveel met je aandacht in de buitenwereld bent, vergeet je om goed voor jezelf te zorgen. En dat is in die periode nou net zo belangrijk! En hier kun je natuurlijk de adem weer heel goed voor gebruiken. Door de adem als anker te gebruiken, ga je makkelijker uit je hoofd en leef je meer in dit moment. Dus minder zorgen en beter herstellen.

En iets wat ook heel belangrijk is om je te beseffen:

“Vaak vinden we het zelf niet ok dat we thuis zitten omdat we hard zijn voor onszelf en vinden dat we gewoon weer moeten werken!”
Adem de liefde voor jezelf in en adem uit wat je niet meer nodig hebt!
Liefs Nanda
Geen reactie's

Geef een reactie