Hoe voelde mijn angststoornis?

Klachten angststoornis

Hoe voelde mijn angststoornis?

Angst voor de angst vond ik het ergste!

Ik wil in deze blog mijn verhaal met jullie delen en uitgebreid vertellen over welke klachten ik toen had.

Ik krijg regelmatig de vraag welke klachten ik had toen ik last had van angst:

  • ik had de hele dag het gevoel dat ik flauw kon vallen
  • ik was duizelig
  • ik had geen eetlust
  • ik had een te snelle ademhaling
  • mijn hele lichaam stond onder spanning
  • hoge hartslag
  • ik kon niet slapen
  • mijn lichaam trilde
  • ik had heel erg last van angst zweet
  • en ik was de hele dag bang voor de angst

Mijn zoektocht naar rust en een oplossing heeft een hele tijd geduurd maar ik wist dat ik altijd moest blijven vertrouwen. Ik wilde liever niet aan de medicijnen maar ik voelde ook dat ik niet anders kon. In het begin heb ik daar best wel mee lopen klooien. Ga ik ze wel of niet nemen? Deze vraag was elke dag aanwezig tot het moment dat ik besloot om ze tijdelijk op vaste momenten te nemen. Want de twijfel over de medicijnen zorgde voor nog meer onrust. Ook had ik slaaptabletten om de nacht door te komen. Ik accepteerde voor mezelf dat dit tijdelijk was omdat ik diep van binnen voelde dat ik er ook weer vanaf zou kunnen als ik mij beter zou voelen. En dat vertrouwen bleef ik elke dag trainen. Hoe moeilijk het ook was.

En dit wil ik je ook meegeven.

Blijf vertrouwen en geduld hebben want het gaat echt beter worden als jij de juiste begeleiding krijgt.

Alle bovenstaande klachten zijn heel normaal tijdens een angststoornis omdat je zenuwstelsel helemaal overprikkeld is. Die staat de hele dag in de vecht en vlucht stand en dan is het enige wat je kunt is alert zijn! Alert zijn op gevaar.

Mocht je vragen hebben of meer willen weten, laat het me dan weten.

Liefs Nanda

 

 

Geen reactie's

Geef een reactie