Zelfliefde in het NU!

Zelfliefde in het NU!

Ik denk dat je het woord ‘zelfliefde’ vast weleens voorbij hebt zien komen? Ik de laatste 9 jaar in ieder geval wel.

Daarvoor was dit een onbekend terrein voor mij. Ik deed gewoon wat ik deed en dacht dat ik goed bezig was. Ik had al jaren allemaal lichamelijke klachten maar ik koppelde dit nooit aan slecht voor mezelf zorgen. Ik zocht het altijd buiten mezelf.

Ik ben die liefde voor mezelf ergens in mijn leven kwijtgeraakt. Doorgaan en niet zeuren was mijn patroon geworden. Een leven in mijn hoofd was normaal geworden dus er was ook totaal geen aandacht meer bij mijn lichaam.

Voelen? Hmmm dat kende ik niet en voelde daardoor ook nog eens heel eng. Ik had alles al zo lang onbewust weggedrukt dus daar ik wilde ik natuurlijk helemaal niet meer heen. Maar ook daar was ik me ook niet bewust van. Ik leefde gewoon op de automatische piloot.

Maar gelukkig heb ik hier de laatste jaren een flinke switch in gemaakt. Ik durf mezelf steeds vaker op nummer 1 te zetten en stel mezelf altijd de vraag: ‘Is dit goed voor mij?’ En vanuit die vraag maak ik een keuze.

Gelukkig heb ik nooit met een negatief/schuldgevoel terug gekeken naar de tijd waarin ik dit nog niet kon.

Maar dit zie ik wel veel om me heen gebeuren. Als je dit herkent, wil ik heel graag tegen je zeggen:

‘Je hebt op dat moment gedaan wat je dacht dat goed was. Je wist nog niet beter. Wees alsjeblieft lief voor jezelf en leef in het NU want hier kun je de verandering wel maken.

Liefs

Geen reactie's

Geef een reactie