Waarom heb ik het zover laten komen?

Waarom heb ik het zover laten komen?

Als je beter had geweten of gekund, had je het wel anders gedaan!

Dit is echt iets wat je in je oren mag knopen. En misschien heb je dit al honderd keer in je hoofd geprobeerd maar komt het nog steeds niet binnen.

Je weet het ergens wel maar je voelt het gewoon niet waardoor het maar terug blijft komen.

Ik heb er zelf ook een hele lange tijd over gedaan om van denken naar voelen te gaan. Dit komt omdat we tegenwoordig allemaal een wandelend hoofd geworden zijn.

We denken dat we met ons denken onze ‘problemen’ op kunnen lossen. Maar op dat niveau zit vaak de oplossing niet. Het gaat erom dat je het langzaam begint te voelen. Dat het in je hele systeem gaat zitten.

Tip: Er zijn ontzettend veel manieren om meer uit je hoofd te komen zodat jij je bewuster wordt van je lichaam. Ik heb dit zelf gedaan doormiddel van yoga, massage, voetreflex, meditatie en ademoefeningen etc…. En ik ben naar een haptonoom en kinesioloog geweest om dieper te zakken in mijn lichaam. En ook om te leren luisteren naar de signalen van mijn lichaam.

Dit was denk ik de lastigste en langste reis tijdens mijn persoonlijke ontwikkeling en is natuurlijk ook nooit klaar. Ik ben zo dankbaar dat ik deze reis ben aangegaan want het is meer dan de moeite waard. Want mijn lichaam/buikgevoel/intuïtie geeft heel goed aan wat wel of niet goed voor me is. En daar durf ik nu ook helemaal op te vertrouwen!

Geen reactie's

Geef een reactie