Vaker voor jezelf kiezen.

Vaker voor jezelf kiezen.

We zijn vaak zo druk bezig om rekening te houden met de gevoelens van een ander, terwijl we in dat hele proces vaak geen rekening houden met onze eigen gevoelens. Doordat we continu bezig zijn met de dingen buiten onszelf, hebben we niet in de gaten hoe het nou eigenlijk met onszelf gaat.

Totdat het punt komt dat we vastlopen. Maar dan nog zien we in het begin vaak niet waar dat ineens vandaan komt.

Een patroon die heel vaak zorgt voor vastlopen is het pleasegedrag. Altijd voor anderen willen zorgen zodat een ander het maar goed heeft. Dit patroon kan zijn omdat je het echt fijn vind om voor andere te zorgen of omdat je aardig gevonden wil worden waardoor je alles altijd maar voor een ander doet.

Maar in beide gevallen is het super belangrijk om meer te gaan oefenen in bewustwording en zelfliefde.

Iets wat ik vaak hoor als we tijdelijk niet onszelf zijn is: ‘Dat we snel weer aan het werk moeten omdat we ons schuldig voelen of dat we weer goed in ons vel moeten zitten omdat dit niet leuk is voor de ander!’

Als jij je herkent in bovenstaande tekst, begin dan alsjeblieft vandaag nog met oefenen.

In welke situatie je ook zit, zeg gewoon tegen jezelf:
‘Wat vervelend dat ik me zo voel. Ik ga mijn best doen om zo goed mogelijk voor mezelf te leren zorgen zodat ik de aandacht van mezelf krijg die ik verdien.’

Geen reactie's

Geef een reactie