Ik wil me niet schuldig voelen.

Ik wil me niet meer schuldig voelen over dingen

Ik wil me niet schuldig voelen.

Ik wil me niet schuldig voelen.

Ik wil je in deze blog inspireren om meer te leven in het NU en ik geef je tips hoe je schuldgevoelens om kunt zetten in innerlijke rust.

Als je beter had geweten of gekund, had je het wel anders gedaan! Je hebt alleen maar invloed in het NU. En nu kun je ervoor kiezen om het anders te gaan doen.

Dit is echt iets wat je in je oren mag knopen. En misschien heb je dit al honderd keer in je hoofd geprobeerd maar komt het nog steeds niet binnen.

Je schuldig voelen gaat over het verleden maar het leven speelt zich NU af.

Je weet het ergens wel maar je voelt het gewoon niet waardoor het maar terug blijft komen. Dit komt ook omdat je nooit hebt geleerd hoe je in het NU kunt leven. En daardoor blijft je aandacht maar richting het verleden en de toekomst gaan. En daar komen vaak veel oordelen langs en gedachtes zoals: ‘Ik wil me niet meer schuldig voelen.’

Ik heb er zelf ook een hele lange tijd over gedaan om van denken naar voelen te gaan.

Dit komt omdat we tegenwoordig allemaal een wandelend hoofd geworden zijn.

We denken dat we met ons denken onze ‘problemen’ op kunnen lossen. Maar op dat niveau zit vaak de oplossing niet. Het gaat erom dat je het langzaam begint te voelen. Dat het in je hele systeem gaat zitten.

Tip: Er zijn ontzettend veel manieren om meer uit je hoofd te komen zodat jij je bewuster wordt van je lichaam. Ik heb dit zelf gedaan doormiddel van yoga, massage, voetreflex, meditatie en ademoefeningen etc…. En ik ben naar een haptonoom en kinesioloog geweest om dieper te zakken in mijn lichaam. En ook om te leren luisteren naar de signalen van mijn lichaam.

Dit was denk ik de lastigste en langste reis tijdens mijn persoonlijke ontwikkeling en is natuurlijk ook nooit klaar. Ik ben zo dankbaar dat ik deze reis ben aangegaan want het is meer dan de moeite waard. Want mijn lichaam/buikgevoel/intuïtie geeft heel goed aan wat wel of niet goed voor me is. En daar durf ik nu ook helemaal op te vertrouwen!

Liefs Nanda

Wil je meer weten of leren, klik dan op deze link.

Een korte video van mij voor jou

Geen reactie's

Geef een reactie