Ik hoef even geen oplossing!

Ik hoef even geen oplossing!

Ik wil gewoon even mijn verhaal kwijt. Ik wil geen oplossing, ik wil gewoon even vertellen hoe ik mij voel.

Hier liep ik eerder best vaak tegen aan. We hebben vaak het idee als iemand verteld dat er iets niet helemaal lekker gaat, dat we gelijk met een oplossing moeten komen. Dit deed ik zelf trouwens ook;)

Maar vanaf het moment dat ik mijn bewuster ging worden van alles wat ik zei, merkte ik ook dat punt op.

Ik denk dat dit ook te maken heeft met dat we zelf vaak doorgaan en het niet mogen voelen. Praten, oplossen en doorgaan daar zijn we mee opgegroeid! Nou ja niet eens echt praten! Liever niet zeuren en doorgaan!

Het mooie van bewustwording is dat je gaat zien dat je altijd een keuze hebt. Het mag juist gevoeld worden! En dan ga je zien dat de oplossing vanzelf wel komt, precies op het juiste moment.

Dus de volgende keer als iemand je iets verteld, probeer dan te luisteren zonder oordeel of oplossing.

Ps: Als iemand met zijn of haar verhaal komt, kun je ook gewoon vragen of hij/zij wilt dat je helpt of dat je alleen luistert­čÖĆ

Liefs

Geen reactie's

Geef een reactie