Door angst zie je alleen wat de angst wil dat je ziet!

Door angst zie je alleen wat de angst wil dat je ziet!

Een aantal weetjes over angst die ik had willen weten. En ik benadruk nog een keer waarom het zo belangrijk is om je aandacht te trainen.

Angst creëert een tunnelvisie. En angst houdt je gevangen in de illusie dat er iets is om bang voor te zijn!

Wist jij dat bijna alle irreële angst en stress voortkomt uit de angst om afgewezen te worden, wat te wijten is aan onze primitieve angst om gedumpt te worden en alleen verder te moeten.

Dit is ook een hele belangrijke:

Je hersens maken geen onderscheid tussen realiteit en fantasie.

Wanneer je je angstig voelt, is dat vrijwel altijd als je denkt aan datgene waar je bang voor bent, niet omdat je werkelijk in gevaar bent. Angst is een confrontatie met jij je verbeeldt.

Dit zijn de bekende beren op de weg. Onbewust maak je je een voorstelling van dingen waarvan je niet wilt dat ze in de toekomst zullen gebeuren. En omdat je bewust of onbewust dat beeld oproept, registreert je brein een gevaarlijke situatie. Je brein laat het alarm afgaan, met als gevolg gierende stress.

Overal dreigt gevaar wanneer je in je hoofd gaat tijdreizen naar de toekomst.

Maar wat nog erger is, is dat het oerbrein bewijs uit het verleden gaat halen. Als het oerbrein gevaar detecteert dat ook maar lijkt op een gevaarlijke situatie die ooit is voorgevallen, zal het alles doen om dezelfde pijn niet nog niet een keer te ervaren.

PS: Je adem is de perfecte tool om je aandacht in het NU te brengen en om je zenuwstelsel van vechten/vluchten naar rust/herstel te brengen! Twee dingen die ontzettend belangrijk zijn als jij je ontspannen leven weer op wilt pakken.

Geen reactie's

Geef een reactie