Denken is een verslaving.

Denken is een verslaving.

Het grootste probleem is tegenwoordig dat we niet meer weten hoe we minder/anders kunnen denken. Het gaat maar door. We maken ons zorgen over dingen die we niet kunnen veranderen. We blijven maar piekeren over dingen waar we geen controle over hebben. Het gaat maar door. Ze noemen het ook weleens de ‘monkey mind’.

Iets wat ontzettend belangrijk om te begrijpen is: ‘We kunnen onze werkelijke problemen niet oplossen op het hetzelfde niveau waarop we ze gecreëerd hebben.’

En dit is wat we wel hele dagen proberen te doen. Maar als je echt eerlijk kijkt, hoe vaak levert piekeren werkelijk frisse en echt nieuwe behulpzame ideeën op?

En tegen jezelf zeggen ‘Ik moet echt minder denken help niet!’ En het helpt ook niet als andere mensen 1000 keer tegen jou zeggen dat je minder moet denken.

Maar waarom leven we nou eigenlijk zo veel in ons hoofd? Alles overdenken is ook een vorm van zelfverdoving net zoals verslaafd zijn aan drank, drugs of teveel eten. In je hoofd zitten is een manier met angst en pijn om te gaan.

Maar wat zou nou een oplossing kunnen zijn voor dit ‘probleem?’

Aandacht/ademoefeningen. Het is belangrijk om je focus te trainen zodat jij weet hoe je kunt schakelen. En het is belangrijk te leren hoe jij je gedachtes van een afstandje kunt gaan bekijken zodat je er niet meer in meegezogen wordt.

Hoe fijn zou het zijn als jij je eigen pauze knop hebt gevonden en die in kunt zetten wanneer je maar wilt?

Geen reactie's

Geef een reactie