Bewust opvoeden.

Bewust opvoeden.

Jezelf terug zien in je kinderen!

Daar word ik mij ook steeds meer bewust van. En 1 ding wilde ik graag met jullie daarover delen.

Ik zie nu in mijn oudste dochter iets waar ik vroeger heel erg last van had. Maar ik was me daar vroeger niet bewust van en ik had al helemaal niet in de gaten hoeveel energie dat kostte.

En dit heeft alles te maken met de controle willen houden over dingen. Poeh wat kost haar dat een energie zeg. Van tevoren over al mee bezig zijn. Ze wil graag dat alles op haar manier gebeurd. Ze heeft al een hele planning in haar hoofd wat natuurlijk vet veel energie kost. En als het dan anders loopt, is er super veel irritatie en is het plezier volledig weg.

Echt genieten is er dan vaak niet bij.

En nu ik ouder ben en me zo bewust word van alles zie ik pas hoe zwaar ik het daar vroeger mee had. En voor de mensen om je heen is het ook lastig want hun kunnen niet altijd in je hoofd kijken.

­čŹÇ

Ook al heb ik dit vroeger ook heel erg gehad, dan nog vind ik het soms lastig om hiermee om te gaan. Maar gelukkig ben ik me daar ook weer bewust van en proberen we het samen zo goed mogelijk te doen.

Het leven is en blijft een leerproces­čÖĆ En daarom ben ik zo blij dat ik weet hoe ik uit mijn hoofd moet gaan zodat ik de dingen niet onnodig groter maak. En waardoor ik ook beter naar mijn gevoel kan gaan. Want vanuit je gevoel kun je veel meer mooier communiceren­čĄÄ

Geen reactie's

Geef een reactie