Je bent niet verantwoordelijk voor het geluk van een ander.

Je bent niet verantwoordelijk voor het geluk van een ander.

Ik kwam even op dit punt omdat we vanmiddag verjaardag geven. En eerder kon ik me hier heel druk over maken omdat ik het zo goed mogelijk wilde doen voor iedereen! Maar wat is goed? Dat is voor iedereen anders. En doordat ik nu denk: weet je als ik het ok├ę vindt en het goed vindt dan is dat gewoon wat het is en dat geeft zoveel rust­čÖĆ

We zijn vaak zo druk bezig om het een ander naar de zin te maken terwijl we onszelf helemaal vergeten. En wanneer is het dan ook goed genoeg? Uiteindelijk is het voor iedereen altijd anders hoe ze naar dingen kijken. Voor jou kan iets heel goed zijn en dan denk je dat je goed bezig bent, wat voor een ander misschien behoorlijk kan tegenvallen. En dat maakt het dan ook zo lastig en zonde van je tijd! Want wanneer doe je het goed voor een ander? En daarom is het ook de kunst om je aandacht gewoon bij jezelf te houden! Als ik vind dat ik het goed genoeg gedaan heb, mag ik dat dan helemaal ok├ę vinden?

Want je kunt het toch nooit voor iedereen goed doen en iedereen neemt ook altijd zijn eigen ervaringen mee vanuit waar die kijkt. Als mensen het niet naar hun zin hebben hoeft dat helemaal niks met jou te maken te hebben maar vaak maken we dingen zo snel persoonlijk waardoor wij een vervelend gevoel krijgen terwijl we niet eens weten wat de echte reden is.

Dus nog meer redenen om lekker te gaan mediteren waardoor je de aandacht lekker bij jezelf kunt houden, goed voor jezelf kunt zorgen waardoor de ander ook gewoon goed voor zichzelf kan zorgen.

Wij hoeven dat niet over te nemen, een ander kan dat heel goed zelf.

Amen­čśë­čĄę

 

Klik hier voor meer info over 1 op 1 coaching

 

Geen reactie's

Geef een reactie