Keuzemoment.

Keuzemoment.

Er komt een tijd dat de pijn van het doorgaan de pijn van het stoppen overtreft. Op dat moment ga je een drempel over. Het ondenkbare wordt denkbaar. Langzaam maar zeker dringt het besef door dat de keuze om door te gaan met wat je doet, inhoudt dat je kiest voor een ongemakkelijk leven, terwijl stoppen betekent dat je weer diep en in alle vrijheid kunt ademhalen.

Wanneer dat eenmaal is doorgedrongen, kun je er naar luisteren of het negeren, Maar vergeten kun je het niet meer. Dit besef brengt je in een nieuwe gebied, het gebied van zelfverantwoordelijkheid. Je kunt de andere niet meer de schuld geven van je ongemak. De macht om door te gaan of te stoppen ligt volledig in jouw handen.

Jouw pijn heeft te maken met de keuzes die jij maakt. Wil je een einde maken aan die pijn, dan zul je zelf moeten veranderen. De behoefte om mensen tevreden te stellen of de overheersen, om gelijk te krijgen of telkens achter het net vissen, om de sterkste of juist de zwakste te zijn. Het beeld dat je van jezelf hebt opgebouwd en zo zorgvuldig hebt gekoesterd, en dat nu tegen je gaat werken, staat op het spel.

Het beeld van iemand die altijd rekening houdt met anderen of juist trots is, die eenvoudig of ingewikkeld is, zacht aardig of praktisch. Wanneer je eenmaal hebt ondervonden dat je zelfbeeld leidt tot een leven van pijn en angst is dat het begin van het einde van het zelfbeeld. Alleen jij kunt beslissen wanneer je stopt met wat je aan het doen bent.

Wil je die wereld werkelijk betreden, dan zul je je oude rol moeten opgeven.

Als je blijft doen wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreegšŸ™

Ik help je graag om dit te doorbreken!
Let me know als je hier klaar voor bent?

Ps: Je gaat zien dat er een wereld voor je opengaat als je durft los te latenšŸ¤Ž

Liefs

Geen reactie's

Geef een reactie