Er is toch niks mis met mij?

Er is toch niks mis met mij?

Dit was altijd mijn beeld bij persoonlijke ontwikkeling. Ik zag het vroeger als iets wat niet nodig was en als iets negatiefs!

Gelukkig ben ik dit heel anders gaan zien. Het gaat er niet om dat er iets niet goed is. Het gaat er juist om dat je mag gaan kijken wat er nog meer allemaal in je zit. En dat is natuurlijk heel positief!

We hebben van alles in ons leven ontwikkeld en dat heeft ons op het punt gebracht waar we nu staan. Maar we hebben ook een aantal dingen ontwikkeld die ons hebben geholpen om te overleven in emotionele/ lastige situaties en die dingen mogen we juist weer ont-wikkelen.

Iets wat mij vroeger heeft geholpen in lastige situaties was een dikke muur voor mezelf neerzetten. Dan konden mensen me niet raken. Maar daardoor kwam ik later heel hard over en durfde ik me niet kwetsbaar op te stellen. En daardoor gaf ik vaak een heel verkeerd signaal af en kwam ik heel anders over dan dat ik eigenlijk was.

Ik was achter die muur juist heel onzeker.

Ik ben mezelf nog altijd dankbaar dat ik persoonlijke ontwikkeling als iets positiefs ben gaan zien en dat gun ik jou ook­čÖĆÔŁĄ´ŞĆ­čöą

En dit laat ik je graag ervaren tijdens een gratis kennismakingsgesprek! Ik inspireer en motiveer je graag om het beste uit jezelf en je leven te halen!

Liefs Nanda

Geen reactie's

Geef een reactie