Empathie als kracht!

Empathie als kracht!

Ik leer mezelf elke dag weer steeds beter kennen. Door de dingen die ik doe, hoor of lees.

Voor mijn angststoornis, wat gelukkig alweer 9 jaar geleden is, dacht ik mezelf te kennen. Ik wist het allemaal wel.

Maar na 9 jaar aan zelfontwikkeling ben ik er achter gekomen dat ik geen idee had wie ik nou eigenlijk was. Ik was iemand die van alles ontwikkeld had om te overleven maar daardoor was ik mezelf helemaal kwijt geraakt.

Ik kwam er bijvoorbeeld twee jaar geleden achter dat ik een introvert persoon ben.

Ik heb best wel lang gestruggeld met het feit dat ik veel dingen niet meer kon door mijn angststoornis. Dan zei ik altijd: Eerder kon ik dat allemaal aan maar waarom lukt me dat nu niet meer?

Maar wat ik heel erg geleerd heb door een cursus van @celinecharlotte ( introvert like a boss) dat ik blijkbaar oplaad van alleen zijn, dat ik meer energie krijg van in stilte dingen doen dan altijd maar te overal zijn in de drukte.

Eerder deed ik dat allemaal omdat ik niet beter wist maar ja ik ben natuurlijk niet voor niks vastgelopen. Ik deed blijkbaar teveel dingen die eigenlijk helemaal niet bij mij paste. Maar dat zag ik nooit omdat ik mezelf eigenlijk helemaal niet kende.

Ook kwam ik erachter dat ik echt een empaat ben. Ook dat had ik nooit in de gaten. Ik snapte nooit waarom ik zo moe was als in bepaalde situaties was geweest. Ik had nooit in de gaten waarom ik zo snel afgeleid was of waarom ik precies aanvoelde hoe een ander zich voelde. Ik merkte ook ineens op waarom ik altijd zoveel gaapte als ik bij bepaalde mensen was geweest of in drukke ruimtes. Ik nam alle energie over waardoor ik onbewust ontzettend moe werd.

Het blijft voor mij echt soms nog weleens dubbel. Ik ben super blij en dankbaar dat ik mezelf steeds meer heb leren kennen en dat ik weet waar ik energie van krijg en waar ik juist van leegloop.

Maar ergens zou ik ook nog wel alles willen kunnen wat ik 9 jaar geleden nog deed. Vooraan staan in drukke ruimtes en naar feestjes gaan en nergens mee bezig zijn!

Maar als ik dan weer relativeer en stil ga zitten met mezelf dan weet en voel ik ook dat dit leven nu veel waardevoller is en dat dit is wie ik ben en wil zijn❤️

Geen reactie's

Geef een reactie