Het begint allemaal in onszelf.

Het begint allemaal in onszelf.

Dit is iets wat ik de afgelopen jaren heel erg geleerd heb. Ik zocht het altijd aan de buitenkant. Ik gaf de omstandigheden, situaties en de personen om me heen altijd de schuld van hoe ik mijn voelde. Maar het is mijn reactie op de situatie. En dat is ook van mijn missie om steeds meer mensen dat in te laten zien. Het is niet altijd even makkelijk maar hoe mooi is het dat wij zelf die macht hebben.
“We zijn altijd antwoorden aan het zoeken buiten onszelf, terwijl de oorzaak en de oplossing van wat we ervaren BINNENIN te vinden is. We zijn constant op zoek naar manieren om onze innerlijke wereld van gedachten, emoties, mind en perceptie te sturen door de mensen en dingen om ons heen te controleren.
We zoeken naar redenen, oorzaken, en gevolgen in dingen, situaties en mensen, allemaal buiten onszelf. Door de buitenwereld te zien door onze eigen bril, houden we er nooit rekening mee dat wat we in onze beleving zien verschijnen, de resultaten zijn die we ZELF creëren. We vragen ons nooit af of de beperkingen die we ervaren van binnenuit komen, en niet van buitenaf. Als we rekening houden met deze mogelijkheid moeten we ook de verantwoordelijkheid nemen voor de manier waarop we onze werkelijkheid vormgeven.
Het kan pijnlijk zijn om deze waarheid onder ogen te komen, maar het brengt een groot geheim met zich mee: we kunnen de aard van onze realiteit en de resultaten beïnvloeden door onze perceptie te veranderen.. We kunnen de geconditioneerde ‘ik’ veranderen die gebaseerd is op wat andere mensen zeggen, op ideeën over de realiteit, waarheid, goed en fout. “
Als je gaat leren hoe je dit kunt veranderen gaat je leven zoveel makkelijker en ontspannen aanvoelen. Je schiet niet meer in je automatische reactie. Je leert kijken vanaf een afstandje, je ademt eerst een keer diep in en uit en dan kies je een bewuste reactie.
Liefs Nanda
Geen reactie's

Geef een reactie