Adem en emoties.

Adem en emoties.

Adem en emoties.

Adem en emoties.

Ik kan me nog heel goed herinneren dat mijn hele systeem helemaal van slag was toen ik nog midden in mijn angststoornis zat. De eerste keer dat ik mee deed aan een yogales gingen we samen ademoefeningen doen. En ik weet nog dat ik vroeg: Wanneer hoort mijn buik omhoog te gaan en wanneer hoort hij omlaag te gaan? Gaat hij omhoog bij de inadem of bij de uitadem?

Ik denk dat die vraag te maken had met twee dingen. Ik was me nog nooit eerder bewust geweest van mijn adem en emoties.

En mijn systeem was zo van slag dat ik gewoon niet meer wist wat normaal/goed was.
Ik ademde heel oppervlakkig, snel en hoog waardoor ik onbewust continu in de vechten/vluchten stand zat. Ik wist dat niet en had ook nooit geleerd hoe ik dat zelf kon veranderen. Hoe ik zelf kon schakelen van vechten/vluchten naar rust/herstel. En doordat ik geen idee had bleef ik mezelf onbewust maar uitputten.
Ook omdat ik toen nog niet had geleerd hoeveel invloed de adem op mijn systeem had.
Heb jij in de gaten dat je adem verandert met iedere emotie? Je adem zegt heel veel over hoe jij je voelt!
Ook wanneer we extreem veel lichamelijke pijn hebben, gaan we allemaal onbewust, zonder te hebben geoefend, diep ademhalen, omdat we onbewust weten dat de pijn daardoor minder wordt. Fysieke en emotionele pijn worden beide beïnvloed door de ademhaling en die kun je door ademhalingsoefeningen verlichten. Door het lichaam te kalmeren worden ook de geest en de emoties rustiger. Wat heel veel mensen niet weten is dat ons zenuwstelsel in evenwicht kan worden gebracht door ademhalingstechnieken, zonder enig neveneffect.

Waarom zijn sommige mensen bang om diep in te ademen?

Velen van ons zijn bang voor een diepe ademhaling omdat we diep van binnen weten dat onze ademhaling op een of andere wijze verbonden is met onze emoties.
Onze emoties zijn zo krachtig, dat pas als zijn worden genezen en in evenwicht worden gebracht, we verder kunnen gaan op onze reis naar transformatie.
Wanneer we bewust en diep ademhalen, verdwijnt het ego naar de achtergrond en wordt ons hartcentrum vrijgemaakt.
Ademhalingsoefeningen kunnen je leven veranderen, omdat ze je gedrag en zelfs je keuzes die je maakt veranderen. Dat heeft weer invloed op je relaties en kan de loop van je leven veranderen.
Durf jij diep in en uit te ademen?
Liefs Nanda
Wil je meer weten of leren, klik dan op deze link.
Geen reactie's

Geef een reactie