De meest krachtige manier om je denkrichting positief te veranderen!

De meest krachtige manier om je denkrichting positief te veranderen!

Waar krijg je energie van?
Wat vind je echt leuk?
Waar gaat je hart sneller van kloppen?
Wat waren de leukste ervaringen in je leven en waarom?
Waar heb je zin in?
Wat maakt je gelukkig?

Jezelf of anderen de juiste positieve vragen stellen is de belangrijkste en krachtigste manier om na te denken en om een richting te bepalen.

Om een positieve houding vast te houden is het goed om jezelf regelmatig deze vragen te blijven stellen. Hoe beter je dit weet, hoe gemakkelijker je de goede kant op gaat.

Het opschrijven voor jezelf is nog beter. Zodat het duidelijker en blijvender is. Kies een vast moment in de week of maand om deze vragen elke keer opnieuw te stellen zodat je jezelf scherp houdt.

Het beste moment om dat te doen is in de ochtend. Misschien wel het moeilijkste moment in jou ogen omdat je altijd het idee hebt dat je eerst van alles gedaan wil hebben voordat je daar tijd voor kan maken. Maar het beginnen van de dag met positieve dingen zorgt ervoor dat je een hele andere energie mee neemt. Merk op wat het op dat moment met je doet en hoe je je voelt gedurende de dag.

En je zult vast denken: zo makkelijk is dat niet! Er zullen vast negatieve gedachten voorbij komen. Je kunt ze zien als wolken die voorbij komen drijven. Merk ze op en breng je aandacht weer bij de postieve vragen en antwoorden. Het is echt de moeite waard om dit te doen en je mind te trainen om meer naar het positieve te kijken.

Het is zo zonde om te kjiken naar wat er niet is. Focus je liever op wat er wel is. En probeer dat zo vaak mogelijk zodat het een nieuwe gewoonte gaat worden.

Geen reactie's

Geef een reactie